16/09/2025
Σαμιακά

Ε.Ο.Σ. Σάμου – Οδηγίες φυτοπροστασίας

Η βλαστική περίοδος των αμπελώνων ξεκίνησε και οι καλλιεργητές θα πρέπει να ξεκινήσουν τις επεμβάσεις φυτοπροστασίας, αναφέρει ο ΕΟΣ Σάμου και εφιστά την προσοχή σε αμπελώνες όπου την περσινή καλλιεργητική περίοδο είχαν εντοπιστεί προσβολές.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ασθενειών είναι η πρόληψη. Για το λόγο αυτό συστήνεται ψεκασμός με κατάλληλο συνδυασμό φυτοπροστατευτικών προϊόντων για το ωϊδιο, τον περονόσπορο και τη φόμοψη. Ο ψεκασμός να επαναληφθεί σε 15 μέρες  με τον ίδιο συνδυασμό φυτοπροστατευτικών προϊόντων. 
 
Οι γεωπόνοι του Ε.Ο.Σ. ΣΑΜΟΥ είναι  διαθέσιμοι για παροχή οδηγιών και για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα  2273035760 και 6977979049.

Related posts

«Μας διέλυσαν»: Οργή και απόγνωση αγρότη στη Σάμο για τις ζημιές από αγριογούρουνα

admin

Παράδοση – παραλαβή στην ΑΣΔΕΝ με πρωταγωνιστές δύο Σαμιώτες αξιωματικούς

admin

Κάλεσμα σωματείων και συλλόγων στη Σάμο για την υγεία – Συγκέντρωση 16/9 στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Eορτάζει το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου της Σάμου

admin

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Σάμου κατά της αξιολόγησης

admin

Σάμος: Η σκληρή αλήθεια μέσα από τα μάτια των πολιτών

admin

Το «Ariadne» αντικαθιστά τα «Lefka Ori»

admin

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Όχι στα αργύρια του τουρισμού για το ΝΑΤΟ»

admin

Blue Star Myconos: Τα δρομολόγια από 15/9 έως 31/10

admin