11/05/2026
Σαμιακά

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί με την Θεσσαλονίκη

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί, που για πρώτη φορά θα συνδέσουν τη Θεσσαλονίκη με νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη με νησιά των Δωδεκανήσων, εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, με σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί που βρίσκονται, κυρίως, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

«Ικανοποιούμε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του β/α Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας

-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

-Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος

-Ρόδος-Καστελόριζο

-Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

-Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας, η ετήσια αποζημίωση για την κάλυψη των άγονων γραμμών αυξήθηκε από τα 90 εκατ. ευρώ στα 130, συμπεριλαμβανομένης και της κάλυψης του αυξημένου κόστους των νέων καυσίμων κίνησης των πλοίων από το 2020.

Πηγή Ζούγκλα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αγριόχοιροι στη Σάμο: Αγρότες προσφεύγουν στην εισαγγελία για αδράνεια των αρχών

40 χρόνια από την κοίμηση του αειμνήστου Γέροντος Χαρίτωνος Μακρή: Μνημόσυνο στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σάμου

Στο ΦΕΚ η απόφαση για πύλη εισόδου-εξόδου στο Καρλόβασι – Σε ισχύ για 8 μήνες

Απεργία δημοσίων υπαλλήλων στις 13 Μαΐου με συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία

13 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών προκηρύχθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου

Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου και ΠΦΠΟ: Καμία συγκάλυψη για τον θάνατο του σκύλου στο Αβάντι