03/11/2025
Σαμιακά

“ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023” : Η συμμετοχή της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη (Coutsodontis Winery) στη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, στις 4-6 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Οινόραμα διεξάγεται από το 1994 και είναι η πιο σημαντική έκθεση κρασιού της χώρας. Περιλαμβάνει περισσότερους από 250 εκθέτες σε ξεχωριστά σταντ και πάνω από 2.500 κρασιά και αποστάγματα, ενώ υποδέχεται γύρω στους 10.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες, επαγγελματίες του αμπελοοινικού κλάδου και φίλους του κρασιού. Η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη συμμετείχε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των οινικών αποκαλύψεων. Εκεί, βρέθηκαν τα σπάνιότερα και μικρής παραγωγής κρασιά της Ελλάδας, αλλά και οινοποιεία που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην έκθεση. Οι επισκέπτες, δοκίμασαν, γνώρισαν αλλά και εντυπωσιάστηκαν απο τα έξι ιδιαίτερα προϊόντα της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη. Ειδικότερα δε από τη νέα εκδοχή ενός λευκού ξηρού μοσχάτου παλαιωμένου σε βαρέλι εσοδείας του 2020, το ημιαφρώδες πετ νατ του 2020, το πορτοκαλί κρασί του 2021, το ονομασίας προελεύσεως Σάμος του 2017, αλλά και απο τη βαρέλισια ρετσίνα του 2021. Και φυσικά απο το λευκό ξηρό μοσχάτο, φτιαγμένο στη δεξαμενή με την εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής.

Ένα συγκεκριμένο κοινό, το οποίο ενδιαφέρεται για premium τύπους οίνων, επισκέφτηκε το περίπτερο και είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τη φιλοσοφία της Οινοποιϊας Κουτσοδόντη, που επιλέγει την παραγωγή κρασιών με παραδοσιακές διαδικασίες παραγωγής, εκεί που αναδεικνύεται το πλούσιο άρωμα και η συμπυκνωμένη γεύση. Χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε ποιοτικό, αυθεντικό και ανώτερο κρασί.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, το γεγονός ότι η Οινοποιΐα Κουτσοδόντη συμμετείχε με δυο πρωτοποριακά είδη κρασιών στη γκάμα της. Το αφρώδες Pet-Nat και το Πορτοκαλί κρασί (Orange wine). Αν αναλογιστεί κανείς ότι ιδρυθείσα μόλις, εν έτει 2017, αυξάνει ταχύτατα την προϊοντική της γκάμα, επενδύοντας σε μη συμβατικές, αλλά εναλλακτικές κατηγορίες οίνων, απο 100% μοσχάτο. Με αυτόν τον τρόπο αναδείκνύεται το σαμιώτικο τερουάρ και τονίζεται ο πολυδυναμικός χαρακτήρας του μοσχάτου σταφυλιού, αποδεικνύοντας οτι εκτός απο τα εκλεκτά επιδόρπια κρασιά, στη Σάμο, φτιάχνονται και υψηλής ποιότητας ξηρά κρασιά.

Διαρκής στόχος της Οινοποιΐας Κουτσοδόντη (Coutsodontis Winery)  είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας της σε ένα επιλεγμένο κοινό, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στο εξωτερικό, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές στις Κάτω Χώρες. Αυτό αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την περεταίρω ανάπτυξή της, αλλά και την εξέλιξη του σαμιακού αμπελώνα, όποιος μαστίζεται απο τις χαμηλές τιμές των σταφυλιών, τη δυσκολία και το υψηλό κόστος καλλιέργειας.

 

 

Related posts

Διαμαρτυρία Προέδρου Επιμελητηρίου Σάμου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Πυθαγορείου

admin

Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

admin

Βράβευση μαθητών Σάμου από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

admin

Αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου για την αναστολή λειτουργίας του ταχυδρομείου

admin

Τρεις συλλήψεις στη Σάμο για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, ναρκωτικά και οπλοκατοχή

admin

Αναδίπλωση ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις – Αναστέλλονται για τρεις μήνες τα λουκέτα στην περιφέρεια, κλείνουν άμεσα μόνο τα καταστήματα σε αστικά κέντρα

admin

Πρόταση για Σχολή Αστυφυλάκων στη Σάμο από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών

admin

Διευκρινίσεις της Πυροσβεστικής Σάμου για τις υπαίθριες δραστηριότητες τον χειμώνα

admin

Τιμάται η μνήμη των Αγίων Ακινδύνου, Πηγασίου, Αφθονίου, Ελπιδοφόρου και Ανεμποδίστου στον Άγιο Χαράλαμπο

admin