23/11/2025
Σαμιακά

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν από συσκέψεις του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης

Το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της άσκησης “Κέρκης 2024” στον Δήμο Δυτικής Σάμου, οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν από την αίθουσα όπου διεξαγόταν η άσκηση επί χάρτου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Θεόδωρου Βάγια.

Αργότερα, παρόμοια πρακτική εφαρμόστηκε και στη συνάντηση του Υπουργού με τους εθελοντές και τους φορείς του νησιού στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ Σάμου.

Σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από τους δημοσιογράφους, απομακρύνθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιάννης Καλτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Π.Β. Αιγαίου Δημήτρης Κουρσουμπάς και αυτοδιοικητικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοια απομάκρυνση δημοσιογράφων από εκδηλώσεις αυτού του τύπου. Η απομάκρυνση των δημοσιογράφων εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς δεν θέλει ο Υπουργός να ακούσουν οι δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και συναντήσεων αυτών.

Σε δήλωσή του για την απομάκρυνση, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Γιαννης Καλτάκης εξέφρασε εμφανώς την ενόχλησή του.

Related posts

Απεβίωσε ο Νικόλαος Σούτος – Επιθυμία της οικογένειας για δωρεές αντί στεφάνων σε φορείς της Σάμου

Η 79 ΑΔΤΕ και το Μουσικό Σχολείο Σάμου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τις ΚΟΜΥ Σάμου τον Νοέμβριο

Ενημερωτική ημερίδα της ΕΣΠΕΕ Σάμου με συμμετοχή της ΠΟΜΕΝΣ

Τελετές ορκωμοσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου