26.7 C
Σάμος
18/09/2025
Σαμιακά

Πιστοποιημένα Σεμινάρια BLS/AED στη Σάμο

Στις 4-8 Ιουλίου 2018 στα πλαίσια του 4ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο πραγματοποιήθηκαν για 1η φορά στη Σάμο Πιστοποιημένα Σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης για πολίτες και Εκπαιδευτές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

   Στις 6 – 9 Δεκεμβρίου 2018 στα πλαίσια της διοργάνωσης “Τα Χέρια σας Μπορούν να Σώζουν Ζωές” συνεχίστηκε η πιστοποίηση των πολιτών και των Εκπαιδευτών για 2η φορά. Το περιεχόμενο των Πιστοποιημένων Σεμιναρίων αφορά:

  1. Την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε ενήλικες και παιδιά
  2. Την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε ενήλικες και παιδιά
  3. Την Πνιγμονή – Απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα σε ενήλικες και παιδιά
  4. Τον Πνιγμό σε ενήλικες και παιδιά

          Σκοπός αυτής της δράσης είναι η βιωματική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων στις δεξιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω και η δημιουργία Πυρήνα Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών από το ντόπιο πληθυσμό,  οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή με ελάχιστο κόστος.

Αρχικό μέλημα των πρώτων τμημάτων είναι να πιστοποιηθούν πολίτες που η επαγγελματική τους ιδιότητα έχει άμεση επαφή με τον συνάνθρωπο  όπως είναι οι Υγειονομικοί, τα Σώματα Ασφαλείας οι Εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια οι πολίτες.

          Στη Σάμο, υπάρχουν πλέον πάνω από περίπου 200 Πιστοποιημένοι πολίτες στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και 10 Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές.

 Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Κιτσάκο Αθανάσιο Γενικό Χειρουργό και Εντατικολόγο Διευθυντή ΜΕΘ και Διευθυντή ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Director καιOrganiserτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης για την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών και την κυρία Μπίλη Έφη Οδοντίατρο και Director του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης για την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών που με δικά τους έξοδα ήρθαν στη Σάμο για δεύτερη φορά με σκοπό τη δημιουργία πυρήνα Εκπαιδευτών.

          Με το νέο έτος θα ξεκινήσουν νέοι κύκλοι σεμιναρίων για όλους τους ενδιαφερόμενους. Τα Χέρια μας Μπορούν να Σώσουν Ζωές, ας θωρακίσουμε τη Σάμο με Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές σ΄ όλους τους δημόσιους χώρους μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριουδάκι.

Related posts

Το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο του

admin

Blue Star Myconos: Δύο δεκαετίες στο Αιγαίο, αλλά οι Σαμιώτες πληρώνουν ακριβότερα εισιτήρια

admin

Βαθύ Σάμου: Κινητοποίηση για την ενίσχυση της Υγείας

admin

«Μας διέλυσαν»: Οργή και απόγνωση αγρότη στη Σάμο για τις ζημιές από αγριογούρουνα

admin

Παράδοση – παραλαβή στην ΑΣΔΕΝ με πρωταγωνιστές δύο Σαμιώτες αξιωματικούς

admin

Κάλεσμα σωματείων και συλλόγων στη Σάμο για την υγεία – Συγκέντρωση 16/9 στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Eορτάζει το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου της Σάμου

admin

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Σάμου κατά της αξιολόγησης

admin

Σάμος: Η σκληρή αλήθεια μέσα από τα μάτια των πολιτών

admin