25.5 C
Σάμος
03/07/2025
Σαμιακά

Προβλήματα στο δρομολόγιο του Hellenic HighSpeed λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Banner Samos24

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Απριλίου, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Αιγαίο, με ισχυρούς ανέμους και έντονο κυματισμό, προκάλεσαν σημαντικές δυσκολίες στο προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Hellenic HighSpeed από τον Πειραιά προς Μύκονο, Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, Φούρνους και Σάμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η επίσημη σελίδα “Λιμήν Βαθέος Σάμου”, τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστησαν αδύνατη την ασφαλή προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Παρά τη επιτυχή προσέγγιση στους Φούρνους, οι θυελλώδεις άνεμοι παρεμπόδισαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Εξαιτίας των παραπάνω δυσχερειών, το πλοίο αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι του και να καταλήξει τελικά στον Εμπορικό Λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, όπου μπόρεσε να αποβιβάσει τους επιβάτες και τα οχήματα με ασφάλεια.

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου φρόντισε για τη φιλοξενία των επιβατών στην αίθουσα του Εμπορικού Λιμένα έως την αναχώρησή τους για Ικαρία τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης με το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR MYKONOS.

Επιπλέον, η πλοιοκτήτρια εταιρεία, Hellenic Seaways, ως ένδειξη κατανόησης για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες, ανέλαβε το κόστος του γεύματός τους σε τοπικό εστιατόριο.

Related posts

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin

Ερώτηση στη Βουλή για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Σάμο σε Τούρκους υπηκόους με γερμανικά διαβατήρια

admin

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin