30 C
Σάμος
02/07/2025
Σαμιακά

Σάμος: Ενέκρινε τη δρομολόγηση του MegaJet το Συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Banner Samos24

Τη δρομολόγηση ταχύπλοου πλοίου της εταιρίας Seajets, στην γραμμή Πειραιάς- Σάμος -Ικαρία – , ενέκρινε μετά από σχετική εισήγηση το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Πρόκειται για ένα καταμαράν που θα εκτελεί με ταχύτητα μεγαλύτερη των συμβατικών το συγκεκριμένο δρομολόγιο 4 φορές την εβδομάδα, με το πρώτο δρομολόγιο να ξεκινά τον Ιούνιο και θα προσεγγίζει το λιμάνι Καρλοβάσου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Κυριαζή πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, ενώ παραμένει το αίτημα για έναρξη των δρομολογίων νωρίτερα, όπως και το να παραμένει στη γραμμή όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το δρομολόγιο που συνδέει τα Δωδεκάνησα με τη Σάμο.

Επίσης συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου για τη σύνδεση της Σάμου με τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε τακτική βάση, αλλά και τη σύνδεση της Σάμου, με ταχύπλοο πλοίο, με τη Θεσσαλονίκη. Με πρόσφατη επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη να συμπεριληφθεί και η Σάμος στο δρομολόγιο που εκτελείται τα δύο τελευταία έτη με ταχύπλοο πλοίο το οποίο συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο και τη Λέσβο, αποκλείοντας τη Σάμο και τη Χίο και κατά τη θερινή περίοδο επιδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας. «Η Σάμος είναι το νησί με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Διαθέτει μεγάλη τουριστική υποδομή και με το 70% της τοπικής οικονομίας να στηρίζεται στον τουρισμό είτε έμμεσα είτε άμεσα.Η σύνδεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη είναι σημαντική τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για προφανής εθνικούς λόγους. Ο αποκλεισμός του νησιού από μια τέτοια σύνδεση ,με ταχύπλοο πλοίο που πραγματοποιεί πολύ πιο σύντομο ταξίδι, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού αφού η Σάμος συνδέεται μόνο μια φορά την εβδομάδα με συμβατικό πλοίο ενώ άλλα νησιά της Περιφέρειας τέσσερις » τονίζει με έμφαση στην επιστολή ο κ. Κυριαζής.

Πηγή: ertnews.gr

 

Φωτογραφία @ferriesingreece.com

Related posts

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin

Ερώτηση στη Βουλή για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Σάμο σε Τούρκους υπηκόους με γερμανικά διαβατήρια

admin

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin

To Αρματαγωγό «Σάμος» στο λιμάνι Βαθέος: Επισκέψιμο για το κοινό στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

admin