21.7 C
Σάμος
03/10/2025
Περιφερειακά

Στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου στη Μόρια ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης , συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου Πανάγο Κουφέλο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά, παρακολούθησαν  σήμερα 26.10.2022 την  Θεία Λειτουργία  στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου στη Μόρια επί της εορτής του Αγίου.

Ο Περιφερειάρχης με αφορμή τη μεγάλη εορτή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε  σήμερα τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο  ,από τους ενδοξότερους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 280 Μχ. Μαρτύρησε και θανατώθηκε για την Χριστιανική του πίστη πιθανότατα το 306 μ.Χ. και σύμφωνα με Ιερατικές μαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη  τιμόταν από τους Πρωτοχριστιανικούς Χρόνους. Η πίστη είναι η μεγαλύτερη δύναμη για κάθε άνθρωπο που μπορεί όχι μόνο να τον εμπνέει στη πορεία της ζωής αλλά και να τον κάνει «να μετακινεί βουνά». Εύχομαι σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες του Βορείου Αιγαίου Χρόνια πολλά.   Χρόνια πολλά και στη Θεσσαλονίκη που εορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της.»

Related posts

Ι. Καλτάκης: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μπορούν να γίνουν κορυφαίος προορισμός εμπειριών

admin

“ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ”: Προτάσεις για την τροποποίηση του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

admin

Σειρήνες και καμπάνες θα ηχήσουν την Τετάρτη στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2025»

admin

40 εκατομμύρια ευρώ απο το ΕΣΠΑ για το νερό στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Περιφέρεια: Προτεραιότητα η διαχείριση νερού

admin

Νέο αίτημα για λήψη μέτρων στήριξης της Μελισσοκομίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου

admin

Στη Λήμνο ο Πρωθυπουργός – Ο Περιφερειάρχης έθεσε ζητήματα για αναδασμό, λιμνοδεξαμενή, πύλη extraSchengen και ακτοπλοΐα

admin

Νέο αίτημα αποζημίωσης για τους ελαιοπαραγωγούς

admin

Έργα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής στο Βόρειο Αιγαίο

admin