30/07/2026
Σαμιακά

Ταυτοποιήθηκαν δύο Σάμιοι που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου

7938kdi7

Σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει ως προς την διαδικασία εντοπισμού και ταυτοποίησης πεσόντων την περίοδο του Αλβανικού Έπους και του Εμφυλίου απο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  σε συνεργασία με Εφέδρους Αξιωματικούς από όλη την Ελλάδα,να βρεθούν οι συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού, για ταυτοποίηση των οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών με τη μέθοδο του DNA.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου, Εμμανουήλ Πέτρου, αναφέρει σχετικά:

“Κάποιοι άνθρωποι εδώ και 4 χρόνια κάνουν ένα σιωπηλό αγώνα ώστε να βρεθούν οι Τάφοι και τα Οστά όσων πολέμησαν για την Πατρίδα την περίοδο του Αλβανικού Έπους και του Εμφυλίου!! Όπως έχω ξαναγράψει πρέπει κι εμείς να κάνουμε κάτι γι΄αυτούς τους Ήρωες.

Έχουν βρεθεί οι Τάφοι και τα Οστά δύο συμπατριωτών μας που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Φλώρινας.

Είναι ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ από τον ΠΛΑΤΑΝΟ ΣΑΜΟΥ και ΠΑΤΑΚΙΟΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ από ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΑΜΟΥ!!

Παρακαλούνται οι συγγενείς που τους αναζητούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξκών Σάμου στο Τηλ 6945552143”.

Ταυτοποιήθηκαν δύο Σάμιοι που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή του Βαθιού για «Samos City Beat» και «Λευκή Νύχτα»

Κοντακαίικα: «Όχι» των γονέων στην υποβάθμιση του Δημοτικού από 6θέσιο σε 5θέσιο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Σάμο και Ικαρία

Έρη Ρίτσου – Το κάστρο της Θυραμιάς: Ένα συναρπαστικό βιβλίο εποχής

Δρομολόγια «Λευκά Όρη»: Πώς συνδέεται η Σάμος με Πειραιά και Δωδεκάνησα

Η Σάμος τιμά τους Σαμίους Αγίους της: Διήμερο εκδηλώσεων 1 και 2 Αυγούστου