25.5 C
Σάμος
08/06/2025
Δήμος

Υπόμνημα κατέθεσε η ΛΑ.Σ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό

Υπόμνημα με τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό μετά και τα τελευταία μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, κατέθεσε στην άτυπη-διερευνητική σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, υπογραμμίζοντας ότι οι υποχωρήσεις για τη δημιουργία νέου ΚΥΤ στου «Ζερβού» και η λογική του εφικτού, σημαίνουν προσχώρηση στις κυβερνητικές θέσεις που συντηρούν και διογκώνουν το πρόβλημα του εγκλωβισμού στα νησιά και στη χώρα.

Αναλυτικά το Υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

 

«Τα μέτρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι μέτρα καταστολής και ταυτόχρονα δοκιμασμένα και αναποτελεσματικά.

Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στα πλαίσια των απαράδεκτων συνθηκών Δουβλίνο 1 & 2 και της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας. Αυτές οι συμφωνίες οδηγούν στο διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στη χώρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της όξυνσης του προβλήματος παραμένει στις θέσεις της που πραγματικά μπορούν να δώσουν λύση στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, παλεύοντας παράλληλα μαζί με τους φορείς του λαϊκού και αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στους αίτιους και τις αιτίες της προσφυγιάς και μετανάστευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να κλείσει το hotspot στο Βαθύ . Να μην κατασκευαστεί άλλο πουθενά στη Σάμο.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα στο Βαθύ, έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η Ε.Ε και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι το πλαίσιο διεκδίκησης του δημοτικού συμβουλίου του ενιαίου δήμου Σάμου, των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και λοιπών φορέων που εγκρίθηκε και επικυρώθηκε από το μεγαλειώδες Πανσαμιακό Συλλαλλητήριο της 7ης Φλεβάρη 2019, είναι αυτό στο οποίο πρέπει να επιμείνει και η σημερινή σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων».

 

Related posts

Προβολή στην Ιταλική αγορά με πρωτοβουλία των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Άρχισαν τα όργανα: Παραιτήθηκε η Μαρία Φιλιππή από Εντεταλμένη Σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής

admin

“Tsunami Ready” η Ανατολική Σάμος: Προσδιορίστηκαν χώροι καταφυγής, οδοί διαφυγής και έρχονται ασκήσεις

admin

Το 8ο Τρόπαιο “Λυκούργος Λογοθέτης” έρχεται στο Καρλόβασι – Αγώνες δρόμου για όλες τις ηλικίες

admin

Εξελίξεις στο θέμα των Ανεμογεννητριών στην Ανατολική Σάμο: Ενημέρωση από την ΑΝΑΣΑ μετά τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ Ανατολικής Σάμου

admin

Μπορεί Αντιδήμαρχος Οικονομικών να είναι ταυτόχρονα και συμβασιούχος υπάλληλος;

admin

Καθυστερήσεις και αστοχίες στο έργο οδοποιίας 1,33 εκατ. – Η ΑΝΑ.Σ.Α. καλεί τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της

admin

Πώς μπορούν οι σύγχρονες επεμβάσεις αισθητικής να αναδείξουν τη θηλυκότητά σας

admin