13/10/2024
Σαμιακά

Κυρώσεις για τη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης

Νέα Νομοθετική Πρόβλεψη για την Προστασία των Εκπαιδευτικών Μονάδων

Σημαντικές τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα επηρεάζουν τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στο άρθρο 168 του ν. 4619/2019, με το άρθρο 33 του ν. 5090/2024, προστέθηκαν διατάξεις που στοχεύουν στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Οι νέες διατάξεις προβλέπουν αυστηρές ποινές για διατάραξη της λειτουργίας τόσο των δομών υγείας όσο και των εκπαιδευτικών μονάδων. Συγκεκριμένα, οποιαδήποτε ενέργεια που περιλαμβάνει φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές και διαταράσσει τη λειτουργία αυτών των δομών τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή. Επιπλέον, αν η πράξη συνδέεται με βιαιοπραγία, η ποινή φυλάκισης αυξάνεται σε τουλάχιστον δύο έτη.

Οι ρυθμίσεις είναι σαφείς και για τις σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Οποιοσδήποτε εισέρχεται σε αυτές τις δομές και με τις πράξεις του διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία τους, θα υπόκειται στις ίδιες αυστηρές κυρώσεις.

Η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία να ενημερωθούν και να προσαρμοστούν στις νέες ρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι οι ίδιες ποινές ισχύουν για δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας, καθώς και για κινητές μονάδες που παρέχουν άμεσες υγειονομικές υπηρεσίες.

Related posts

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Στο νοσοκομείο η Καίτη Γκρέυ

admin