22.2 C
Σάμος
22/10/2024
Πολιτικά

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την μονιμοποίηση των Εποχικών Πυροσβεστών

Σημαντική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Λέσβου, κ. Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Κικίλια, σχετικά με τη μονιμοποίηση 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών. Η παρέμβαση αυτή έγινε μέσω ερώτησης στον αρμόδιο Υπουργό με στόχο την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής.

Οι πενταετούς θητείας Εποχικοί Πυροσβέστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Πυροσβεστικού Σώματος, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και γνώση στον τομέα της πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Σε συνδυασμό με την αποχώρηση 1.700 Μονίμων Πυροσβεστών μέχρι το τέλος του 2024, το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται αντιμέτωπο με σημαντικά κενά στην επιχειρησιακή επάρκεια.

Ερωτήματα προς τον Υπουργό

Ο κ. Παρασκευαΐδης έθεσε υπόψη του Υπουργού τα εξής βασικά ερωτήματα:

  1. Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των 2.500 έμπειρων εποχικών πυροσβεστών, δεδομένης της σοβαρής υποστελέχωσης;

Ο βουλευτής υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ειδικά σε κρίσιμες περιοχές όπως ο Νομός Λέσβου, όπου υπηρετούν 65 εποχικοί πυροσβέστες με κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε κρίσιμη στιγμή, καθώς οι φυσικές καταστροφές λόγω πυρκαγιών έχουν καταστρέψει εκατομμύρια στρέμματα γης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της πυροπροστασίας.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Οδηγός για την ανάδειξη Προέδρου

admin

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Επενδύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΚΑΠ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα των νησιωτικών περιοχών της χώρας»

admin

Αναφορά στη Βουλή για τις καθυστερήσεις αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών Σάμου

admin

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Γαϊτανής: Το κόμμα θα συνεχίσει πιο αγωνιστικά, δυναμικά και διεκδικητικά

admin

Άνετη επικράτηση Ανδρουλάκη στη Σαμο και στον β’ γύρο με 58,93%

admin

Σάμος: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

admin

Β’ γύρος εκλογών ανάδειξης ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής στις 13 Οκτωβρίου 2024

admin

682 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στη Σάμο

admin

Εκλογές ΠαΣοΚ: Το αποτέλεσμα στο Πυθαγόρειο

admin