05/11/2026
05/11/202615:33
Σαμιακά

Σάμος (SMI): Πάνω από 474.000 επιβάτες μέχρι και τον Νοέμβριο του 2024

Γιώργος Πατσομύτης
Γιώργος Πατσομύτης
20241127_131140

Η Fraport Greece παρουσίασε στοιχεία για την επιβατική Κίνηση στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

Η Fraport Greece ανακοίνωσε πρόσφατα τα νεότερα στοιχεία για την επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υπό τη διαχείρισή της, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία τους παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας των αερομεταφορών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, τον Νοέμβριο του 2024 διακινήθηκαν συνολικά 876.317 άτομα μέσω των περιφερειακών αεροδρομίων, σημειώνοντας αύξηση κατά 11,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023. Η επιτυχημένη προσπάθεια της Fraport Greece για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου συνέβαλε στην αύξηση των διεθνών πτήσεων, με το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (SKG) να καταγράφει αύξηση διεθνούς επιβατικής κίνησης κατά 4%.

Από την αρχή του 2024 έως και τον Νοέμβριο, τα 14 αεροδρόμια εξυπηρέτησαν συνολικά 35,2 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, δηλαδή περίπου 2 εκατομμύρια περισσότερους επιβάτες. Αυτά τα αποτελέσματα αναδεικνύουν τόσο τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού όσο και τη σύγχρονη προσέγγιση διαχείρισης της Fraport Greece.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το 2017, χρονιά κατά την οποία η Fraport Greece ανέλαβε τη διαχείριση των αεροδρομίων, έχουν διακινηθεί πάνω από 211,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυξητική Τάση στο Αεροδρόμιο Σάμου

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο της Σάμου (SMI) παρουσίασε εντυπωσιακή αυξήση στην επιβατική κίνηση. Από τον Ιανουάριο έως και τον Νοέμβριο του 2024, εξυπηρετήθηκαν 474.428 επιβάτες, σε σύγκριση με 464.688 την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Τον Νοέμβριο του 2024, τόσο οι αφίξεις όσο και οι αναχωρήσεις στο εν λόγω αεροδρόμιο κατέγραψαν ενίσχυση, περιλαμβάνοντας αυξητική τάση τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή επιβατική κίνηση.

Σάμος (SMI): Πάνω από 474.000 επιβάτες μέχρι και τον Νοέμβριο του 2024

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προτιμώμενη πηγή στη Google

Περισσότερα από το Samos24

Δήμοι04.11.26 | 21:57

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Αποχώρησε ο Μ. Μητσός μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Β. Τσεσμελή για τον βιολογικό

Σε έντονη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση για τον βιολογικό καθαρισμό της Σάμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, το απόγευμα…

#Κακοκαιρία#Ακτοπλοϊκά