05/11/2025
Σαμιακά

Επιστολή Επιμελητηρίου Σάμου προς Υπουργούς Ανάπτυξης και Ενέργειας για τις ανατιμήσεις

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Σάμου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από τις επιχειρήσεις του Νομού μας, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ανατιμήσεων στις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι υψηλές ανατιμήσεις στην ενέργεια τους τελευταίους μήνες οπού φτάνουν την αύξηση στο 80%, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρήσεις, δημιουργώντας μεγάλο κόστος λειτουργίας, με πολλές από αυτές να κινδυνεύουν και να απειλείται η βιωσιμότητα τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ελάχιστες πλέον επιχειρήσεις μπορούν να ανταπεξέλθουν, απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των χρεώσεων στην ηλεκτρική ενέργεια. Να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων, η επιλογή σταθερού τιμολογίου προγράμματος της ΔΕΗ και επιδότηση του τιμολογίου για όλες τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Η πανδημία του κορονοιου, η οικονομική κρίση και τώρα οι αυξήσεις στο ρεύμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια βιωσιμότητας. Οδηγούμαστε στον αφανισμό των Ελλήνων επιχειρηματιών της τοπικής οικονομίας και του ανθρώπινου δυναμικό της.

Ζητούμε επιτακτικά την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων και την άμεση εφαρμογή μέτρων.

Related posts

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου

admin

Κώστας Μουτζούρης: «Υποδειγματική και ταχύτατη κατασκευή του αλιευτικού έργου στην Αγία Παρασκευή Σάμου»

admin

Κλείνει κάθε Τετάρτη ο διάδρομος του «Αρίσταρχος ο Σάμιος» για τεχνικές παρεμβάσεις

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

admin

4 Νοεμβρίου 1996: Το τραγικό ναυτικό δυστύχημα έξω από το Βαθύ της Σάμου

admin

145.496 επιβάτες από Τουρκία στη Σάμο – Άνοδος για το Βαθύ

admin

Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τιμήθηκε από την ECU για την ακαδημαϊκή του συμβολή στο σκάκι

admin

Διαμαρτυρία Προέδρου Επιμελητηρίου Σάμου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Πυθαγορείου

admin