23.9 C
Σάμος
16/06/2025
Σαμιακά

Επιστολή Επιμελητηρίου Σάμου προς Υπουργούς Ανάπτυξης και Ενέργειας για τις ανατιμήσεις

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Σάμου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από τις επιχειρήσεις του Νομού μας, οι οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ανατιμήσεων στις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι υψηλές ανατιμήσεις στην ενέργεια τους τελευταίους μήνες οπού φτάνουν την αύξηση στο 80%, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις επιχειρήσεις, δημιουργώντας μεγάλο κόστος λειτουργίας, με πολλές από αυτές να κινδυνεύουν και να απειλείται η βιωσιμότητα τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ελάχιστες πλέον επιχειρήσεις μπορούν να ανταπεξέλθουν, απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των χρεώσεων στην ηλεκτρική ενέργεια. Να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων, η επιλογή σταθερού τιμολογίου προγράμματος της ΔΕΗ και επιδότηση του τιμολογίου για όλες τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις.

Η πανδημία του κορονοιου, η οικονομική κρίση και τώρα οι αυξήσεις στο ρεύμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια βιωσιμότητας. Οδηγούμαστε στον αφανισμό των Ελλήνων επιχειρηματιών της τοπικής οικονομίας και του ανθρώπινου δυναμικό της.

Ζητούμε επιτακτικά την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων και την άμεση εφαρμογή μέτρων.

Related posts

Το χάος μετά το κλείσιμο της Ασφαλούς Ζώνης στη Σάμο και η απάντηση του Υπουργείου

admin

Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρωτιά για τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου του ΕΚΑΒ Σάμου στο 8ο Τρόπαιο “Λυκούργου Λογοθέτη”

admin

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στο Άνω Βαθύ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καπετάν Λαχανάς»

admin

Το Σ.Α.Σ. αποδυναμώνει το λιμάνι της πρωτεύουσας της Σάμου παρά την ξεκάθαρη νομοθεσία;

admin

Οριστικό: «Πράσινο φως» για τον διαγωνισμό του Μαγνητικού Τομογράφου στη Σάμο

admin

Γ.Ν. Σάμου: Επιτυχής η πρώτη δημιουργία αγγειακής προσπέλασης (φίστουλα) για αιμοκάθαρση

admin

Το μήνυμα της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

admin

Δεύτερη γέννα σε ασθενοφόρο μέσα σε ένα μήνα στη Σάμο

admin

Ασφυξία σε πολίτες και επαγγελματίες – Καθυστερήσεις 2-4 μηνών για ένα πιστοποιητικό από το Υποθηκοφυλακείο

admin