06/11/2026
06/11/202606:15
Ελλάδα

Μήλος: Αεροπλάνο βρέθηκε σε χωράφι κατά την προσγείωση

Γιώργος Πατσομύτης
Γιώργος Πατσομύτης
aerodromio-3

Λαχτάρησαν οι επιβάτες της πτήσης Αθήνα – Μήλος με το αεροπλάνο να βγαίνει από τον διάδρομο και να προσγειώνεται σε χωράφι.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Ωστόσο άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους το αεροσκάφος είχε ανώμαλη προσγείωση και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα, όπως αναφέρει το cyclades24.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα είχαν προγραμματιστεί δυο πτήσεις για το αεροδρόμιο της Μήλου, που είχε ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση της αναχώρησης του πρώτου αεροσκάφους.

Μήλος: Αεροπλάνο βρέθηκε σε χωράφι κατά την προσγείωση

Τόσο στο αεροσκάφος που σημειώθηκε το ατύχημα όσο και στο πρώτο που βρισκόταν σε στάδιο πριν την απογείωση, έχουν βγει εκτός οι επιβάτες.

Η Aegean εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι το αεροσκάφος παρέκκλινε της πορείας του λόγω των πλαγιομετωπικών ανέμων: «Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης. Μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους».

 

Πηγή:newsit.gr

Φωτογραφίες: milosvoice.gr

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προτιμώμενη πηγή στη Google

Περισσότερα από το Samos24

Δήμοι04.11.26 | 21:57

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Αποχώρησε ο Μ. Μητσός μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Β. Τσεσμελή για τον βιολογικό

Σε έντονη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση για τον βιολογικό καθαρισμό της Σάμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, το απόγευμα…

#Κακοκαιρία#Ακτοπλοϊκά