07/07/2026
Σαμιακά

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί με την Θεσσαλονίκη

ploia

Νέοι ακτοπλοϊκοί προορισμοί, που για πρώτη φορά θα συνδέσουν τη Θεσσαλονίκη με νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αλλά και την Κρήτη με νησιά των Δωδεκανήσων, εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε, με σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, εγκρίθηκαν 18 νέοι απομακρυσμένοι προορισμοί που βρίσκονται, κυρίως, στην ακριτική γραμμή του βορειονατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

«Ικανοποιούμε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών» τόνισε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί είναι οι εξής:

Ένα δρομολόγιο σύνδεσης νησιών του β/α Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη αντί της Καβάλας

-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

-Κως, Νίσυρος, Τήλος, Χάλκη, Σύμη, Ρόδος

-Ρόδος-Καστελόριζο

-Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

-Πάτμος, Ικαρία, Φούρνοι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι οι παραπάνω προορισμοί αποτελούν την πρώτη φάση κάλυψης επιπλέον άγονων γραμμών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση.

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση του υπουργού Ναυτιλίας, η ετήσια αποζημίωση για την κάλυψη των άγονων γραμμών αυξήθηκε από τα 90 εκατ. ευρώ στα 130, συμπεριλαμβανομένης και της κάλυψης του αυξημένου κόστους των νέων καυσίμων κίνησης των πλοίων από το 2020.

Πηγή Ζούγκλα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Ακυβέρνητο καράβι» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στον αέρα και τα 14 παραχωρημένα αεροδρόμια

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζερβού Σάμου

Σάμος: Δικαστική απόφαση δικαιώνει εργαζόμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Πρώτο λιμάνι του Ν. Σάμου το Καρλόβασι το 2025 με 58.193 επιβάτες. Ακολουθούν Εύδηλος και Βαθύ

Sky Express: Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη λόγω ισχυρών ανέμων στη Σάμο

Σάμος και Ικαρία σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή