22/10/2026
Πολιτικά

Τα πρώτα έργα στο νομό Σάμο που εντάσσονται στο Ειδικό Αναπτυξιακό Βορείου Αιγαίου

boyleyths

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται τα πρώτα έργα στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για τα προγράμματα που δημιούργησε το Υπουργείο Οικονομίας ειδικά για τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και τα οποία θα στηρίξουν τα νησιά με επιπλέον εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρίτσης:«Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των νησιών του Αιγαίου και παρέχουμε τους πόρους και τα κατάλληλα εργαλεία για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Πριν λίγους μήνες ξεκινήσαμε τα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις που θέτει η νησιωτικότητα και να ενισχύσουμε περισσότερο τα νησιά που σηκώνουν το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών.»

Εθνικό Πρόγραμμα Προλαμβάνω

Ειδικότερα και για το νομό Σάμου τα πρώτα έργα που εντάσσονται είναι τα ακόλουθα:

 

Συμπληρωματικά έργα για την έναρξη λειτουργίας των νέων υποδομών λιμένα Ευδήλου Ικαρίας Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας860.000Ικαρία
Πλήρη ανακαίνιση κοιτώνων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού Γενικού Νομαρχειακού Νοσοκομείου Σάμου – Υποστηρικτικό λογισμικό για την καταγραφή  προσφύγων και κατοίκωνΓενικό Νοσοκομείο Σάμου “Αγ. Παντελεήμων”387.273Σάμος
Αντιμετώπιση των βροχοπτώσεων στην παραλιακή οδό Πυθαγορείου (θέση Ρεματάκι)Δήμος
Σάμου
555.750Σάμος

Στη συνέχεια πρόκειται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και άλλα έργα που αφορούν στο νομό Σάμου. Η συνεργασία του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτση με το Βουλευτή Σάμου κ. Σεβαστάκη είναι συνεχής και επωφελής για το νομό.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Στη Βουλή τα προβλήματα των σχολείων της Σάμου από τη ΝΙΚΗ

Εντός αριθμητικών ορίων οι μαθητές σε 1ο Πειραματικό, 2ο Γυμνάσιο και Πυθαγόρειο ΓΕΛ, έλεγχος για χώρους και ασφάλεια

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ Σάμου καταγγέλλουν τη δίωξη των μαθητών για την κατάληψη

BLUE CARRIER 2: Πώς θα τροφοδοτείται πλέον η Σάμος

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους αγριόχοιρους στη Σάμο

ΕΛ.Α.Σ.: Η Συντονιστική Επιτροπή στον Ν. Σάμου