23/09/2026
Σαμιακά

Τι παίρνουν μαζί τους στο τέλος των διακοπών τους οι Τούρκοι επισκέπτες από τη Σάμο

448473997_2692255114285689_2919714788800851666_n

Ρωτήσαμε και μάθαμε σε μια σύντομη έρευνα που κάναμε τι ακριβώς παίρνουν μαζί τους οι Τούρκοι τουρίστες όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από τις διακοπές τους στη Σάμο.

Κρατηθείτε, η λίστα είναι γεμάτη εκπλήξεις!

Κρέας, κρέας, και πάλι κρέας: Δώσε τους χοιρινό και μοσχαρίσιο, και πάρ’τους την ψυχή! Φεύγουν με σακούλες γεμάτες κρέας, λες και η Σάμος είναι η Μέκκα των κρεατοφάγων.

Κρεμμύδια: Σακούλες γεμάτες κρεμμύδια! Κι αν αναρωτιέστε γιατί, μάλλον έχουν κάποια κρυφή συνταγή που δεν ξέρουμε.

Γίγαντες: Οι αγαπημένοι γίγαντες, αυτά τα τεράστια φασόλια που κάθε Έλληνας λατρεύει, φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη θέση και στην τουρκική κουζίνα.

Ζυμαρικά και Τορτελίνια: Δεν λείπουν ποτέ από τις σακούλες τους τα ελληνικά ζυμαρικά, με τα τορτελίνια να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ούζο: Το παραδοσιακό ελληνικό ποτό είναι must-have για κάθε Τούρκο τουρίστα. Ίσως γιατί το ελληνικό ούζο έχει μια γεύση που δεν βρίσκουν αλλού.

Σαγανάκι Τυρί: Πολύ σαγανάκι τυρί! Φαίνεται πως το λιωμένο τυρί στο τηγάνι είναι ακαταμάχητο.

Κονσέρβες: Άπειρες κονσέρβες για παν ενδεχόμενο. Ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, το παίρνουν!

Στην Τουρκία, λόγω αυξημένου πληθωρισμού, τα προϊόντα είναι κατώτερης ποιότητας. Έτσι, οι Τούρκοι επισκέπτες εκτιμούν ιδιαίτερα τα ελληνικά προϊόντα. Αξιοσημείωτο είναι ότι αγαπούν το φαγητό και τρώνε σαν να μην υπάρχει αύριο, με παρέες Τούρκων να γεμίζουν τα τραπέζια  και να απολαμβάνουν το κάθε πιάτο.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Στις τουρκικές ακτές εντοπίστηκε νεκρός ο 50χρονος που αγνοούνταν

Δύο νέα μηχανήματα στο Νοσοκομείο Σάμου: τι εξυπηρετούν σε νεογνά και επείγοντα

Κλιμάκιο του ΥΠΕΝ στη Σάμο για τους αγριόχοιρους

Ειδικό εποχικό βοήθημα οικοδόμων: Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου, ποσό 1.064,12 ευρώ

Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 50χρονο Τούρκο που έπεσε από σκάφος αναψυχής

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στο Μαλαγάρι