05/06/2026
Ελλάδα

Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε οι νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής

Στο αερόδρομιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί το C-130 με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που τραυματίστηκαν στο φρικτό τροχαίο στη Λιβύη. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν επτά άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι Έλληνες. Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα και ένα C-27, το οποίο μεταφέρει τις πέντε σορούς.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες πάντως παραμένουν συγκεχυμένες: το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας -το οποίο αρχικά έκανε λόγο για ελαφρά τραυματίες- έχει ανακοινώσει ότι τρία μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν χάσει τη ζωή τους και δύο αγνοούνται.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλούνταν αξιωματούχους από τη Λιβύη, ανέφερε ότι τέσσερα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που έγινε λίγο μετά τις 12 μεσημέρι (ώρα Βεγγάζης) έξω από την πόλη Ντέρνα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κατετάγησαν οι πρώτες 72 εθελόντριες στον ελληνικό στρατό

Έρχεται νόμος: Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας ανηλίκων με ηλεκτρικό πατίνι

Νέος δημοτικός φόρος για ακίνητα από τον Ιανουάριο 2027

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση λαθραίων καπνικών και σφαιρών στη Μυτιλήνη – Προσπάθησαν να τα περάσουν από Τουρκία

Η Fraport απαντά στη Ryanair για τις πτήσεις της Θεσσαλονίκης

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων ανακούφισης για οικογένειες, συνταξιούχους και οφειλέτες