30.5 C
Σάμος
30/07/2025
Δήμος

Υπόμνημα κατέθεσε η ΛΑ.Σ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό

Περιγραφή εικόνας

Υπόμνημα με τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό μετά και τα τελευταία μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, κατέθεσε στην άτυπη-διερευνητική σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, υπογραμμίζοντας ότι οι υποχωρήσεις για τη δημιουργία νέου ΚΥΤ στου «Ζερβού» και η λογική του εφικτού, σημαίνουν προσχώρηση στις κυβερνητικές θέσεις που συντηρούν και διογκώνουν το πρόβλημα του εγκλωβισμού στα νησιά και στη χώρα.

Αναλυτικά το Υπόμνημα της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

 

«Τα μέτρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι μέτρα καταστολής και ταυτόχρονα δοκιμασμένα και αναποτελεσματικά.

Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα στα πλαίσια των απαράδεκτων συνθηκών Δουβλίνο 1 & 2 και της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας. Αυτές οι συμφωνίες οδηγούν στο διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στη χώρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της όξυνσης του προβλήματος παραμένει στις θέσεις της που πραγματικά μπορούν να δώσουν λύση στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, παλεύοντας παράλληλα μαζί με τους φορείς του λαϊκού και αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος ενάντια στους αίτιους και τις αιτίες της προσφυγιάς και μετανάστευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να κλείσει το hotspot στο Βαθύ . Να μην κατασκευαστεί άλλο πουθενά στη Σάμο.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα στο Βαθύ, έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η Ε.Ε και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι το πλαίσιο διεκδίκησης του δημοτικού συμβουλίου του ενιαίου δήμου Σάμου, των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, επαγγελματικών και λοιπών φορέων που εγκρίθηκε και επικυρώθηκε από το μεγαλειώδες Πανσαμιακό Συλλαλλητήριο της 7ης Φλεβάρη 2019, είναι αυτό στο οποίο πρέπει να επιμείνει και η σημερινή σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων».

 

Related posts

Τιμητική εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από τη γέννηση του Αλέξη Σεβαστάκη στο Καρλόβασι

admin

Σάμος- Έρχεται διήμερο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

admin

Πρόσκληση για Τακτική δια ζώσης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Ευχαριστίες για το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

admin

Χρηματοδότηση για στατική ενίσχυση Δ.Σ. – Νηπιαγωγείο Βαθέος και Δ.Σ. Πυθαγορείου

admin

42.000€ για δύο συναυλίες στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουμαιίκων, Ιωάννης Καλούσος – «Δεν αξίζει πλέον τον κόπο»

admin

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο»

admin