26.1 C
Σάμος
11/09/2025
Σαμιακά

Συσκέψεις στη Σάμο για τους χώρους συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση ανάγκης

Η Τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών έχει θέσει σε συναγερμό και την πολιτική προστασία στη Σάμο. Στο Ράδιο Αρμονία και στη Σταματία Ράπτη μίλησε ο υπεύθυνος της πολίτικης προστασίας του δήμου Σάμου κ.Πάρης Παπαγεωργίου για τους χώρους συγκέντρωσης κοινού σε περίπτωση ανάγκης.

Ο κ. Παπαγεωργίου εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ιδιαίτερος ντόρος σχετικά με τα καταφύγια που νομίζω ότι κατά κύριο λόγο έχει προκληθεί από την συμπεριφορά των γειτόνων μας με αποτέλεσμα να έχουν λίγο θορυβήσει τους πολίτες. Παρόλα αυτά δεν χρειάζεται πανικός ».

Ο ίδιος υπεστήριξε ότι «Κάθε χρόνο έρχονται κάποια σχέδια τα οποία επικαιροποιούνται όπου μπαίνουν και οι χώροι καταφυγής σε περίπτωση πολέμου, φυσικών καταστροφών κλπ.»

Καταφύγιο στη περιοχή Προσφυγικά Σάμου

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε σύσκεψη με το Τμήμα ΠΣΕΑ της περιφερειακής ενότητας Σάμου σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του δήμου Σάμου, για την επικαιροποίηση των γενικών σχεδίων.

Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι στο Βαθύ υπάρχουν 6 καταφύγια και στο Καρλόβασι 3.

Παράλληλα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του νησιού υπάρχουν χώροι όπως τα υπόγεια των ξενοδοχείων που μπορούν  να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια.

Related posts

Επετειακό συλλείτουργο στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής

admin

Τραυματισμός 30χρονου οδηγού δικύκλου μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο στον Πύργο Σάμου

admin

Ο Δημήτριος Βακεντής από τη Σάμο στην ηγεσία της ΑΣΔΕΝ

admin

Πότε θα γίνει ο Αγιασμός σε δημοτικά και νηπιαγωγεία Σάμου – Όλο το πρόγραμμα

admin

Ζιφιός πάνω από τη θαλάσσια τάφρο της Ικαρίας

admin

ΣΑΕΚ Σάμου: Αιτήσεις για το έτος 2025-2026 έως 12 Σεπτεμβρίου

admin

Τουρκικά τουριστικά σκάφη αγκυροβολούν στη Σάμο λίγα μέτρα από τις ακτές

admin

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Σάμο

admin

Φλώρα Τζεβρένη: «Δεν θα αρκεστούμε σε ψίχουλα πολιτικής – Θέλουμε πραγματική στρατηγική για το δημογραφικό»

admin