22.8 C
Σάμος
24/09/2025
Σαμιακά

Καμμένος και Μαρούσης «αδειάζουν» τους τρεις Φουρνιώτες

Επικριτικός ως προς την πράξη των τριών νεαρών Ελλήνων, που ύψωσαν ελληνικές σημαίες στις πέντε νησίδες στους Φούρνους, εμφανίστηκε σήμερα Τετάρτη (18/04/2018) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας από το βήμα της Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε : «Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει».  «Αλλιώς να έρθει και να πει στον ελληνικό στρατό ότι αποφάσισα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να τη βάλω τη σημαία, να τους δώσουμε και δύο G3 της εθνοφυλακής να την υπερασπιστούν οι ίδιοι» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

«Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις, ξέρεις κάτι τώρα που είναι το Πάσχα βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει το φυλάκιο να την υπερασπιστεί. Την υπερασπιζόμαστε όπου και αν είναι αλλά είναι μια πράξη που είναι υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει» πρόσθεσε.

«Εκεί όπου έπρεπε να έχουν μπει τις υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα το πρωί, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Φούρνων κ. Γιάννης Μαρούσης, εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος για την πράξη των τριών Φουρνιωτών, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αν ήταν στο νησί την ήμερα της ανάρτησης των σημαιών στις βραχονησίδες, δεν θα το επέτρεπε ο ίδιος.

Related posts

Σάμος: Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση Καταστροφών με κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο

admin

Μεταναστευτικό στο Αιγαίο: Γιατί η Σάμος σηκώνει όλο το βάρος

admin

Παρέμβαση της Μητρόπολης Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων

admin

Στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα της αλλαγής χρήσης του Επικούρειου Κέντρου στη Σάμο

admin

Καρλόβασι: Mεσογειακή βραδιά ερευνητή 2025 με εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όχι στο 13ωρο – Όλοι στην απεργία της 1ης Οκτώβρη

admin

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Σάμου που διαπρέπει στον αθλητισμό

admin

Ο Στράτος Καπώλης στη Ρόδο: «Εφημερίες που δεν βγαίνουν στο Νοσοκομείο – Oι κάτοικοι νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Αντιδράσεις για περικοπές στη σίτιση μαθητών

admin