21.1 C
Σάμος
23/10/2024
Πολιτιστικά

Παρουσίαση του βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Σφαιρικά Κάτοπτρα, Επίπεδοι Φόνοι»

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Σάμου σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου, τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού και τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Σφαιρικά Κάτοπτρα, Επίπεδοι Φόνοι» (Εκδόσεις Πόλις) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου.

Το βιβλίο  θα προλογίσει η Κατερίνα Κατσαμπά, Γ.Γ. του Φιλοτεχνικού Ομίλου θα μιλήσουν οι: Θεοφίλη Γεροντίδου, Αντιπρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου και η Μαργαρίτα Ικαρίου, δημοσιογράφος.

Σύνοψη του βιβλίου “Σφαιρικά κάτοπτρα, επίπεδοι φόνοι”

Δεν σκότωσα εγώ τη Λωρ ντε Γκρεναντίν Μπουατέζ κι ας είχα κάθε λόγο να επιθυμώ τον θάνατό της… Έτσι αρχίζει την αφήγησή της η αινιγματική Δόνα Εστεφάνα, προσωπική γιάτρισσα της Βερεγγάριας από τη Ναβάρα, της όμορφης συζύγου του Λεοντόκαρδου.
Μέσα της δεκαετίας του 1950. Μία Εγγλέζα βυζαντινολόγος, ένας Γάλλος παλαιογράφος κι ένας νεαρός Έλληνας μαθηματικός καλούνται επειγόντως στην Κύπρο για να αξιολογήσουν ένα χειρόγραφο που χρονολογείται στην περίοδο της Τρίτης Σταυροφορίας. Στο κείμενο αναφέρεται ένα δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα, που παρέμενε άλυτο από την εποχή του Πτολεμαίου, αλλά και ένας μυστηριώδης φόνος. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν οι τρεις εμπειρογνώμονες γίνονται μάρτυρες, οχτακόσια χρόνια αργότερα, ενός ακόμα φόνου…
Ένα αδιάκοπο πήγαινε-έλα ανάμεσα σε δύο εποχές, διπλή ίντριγκα, διπλό μυστήριο. Κι όλα αυτά, κάτω από τους αιώνιους, οικουμενικούς νόμους των κατόπτρων.

Related posts

Ανακάλυψε το Μπριτζ

admin

«Η Μούσα των Σαμίων»: “Σύγχρονη Αρχαιολογία. Μια Ανθρωπιστική [Τέχνο]Επιστήμη”

admin

Εκδήλωση Βράβευσης Μαθητών σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

admin

Παρουσίαση Βιβλίου «Δίπλα στο Ποτάμι» στο Πυθαγόρειο

admin

Οι Εκδόσεις Απόπλους παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Χατζηδάκη για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους

admin

Το νέο ΔΣ της Φιλαρμονικής «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»

admin

Ημερίδα Ψυχικής Υγείας από τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο «Η Μούσα των Σαμίων»

admin

Εκδήλωση Βράβευσης Μαθητών και Μαθητριών σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς

admin

Γενική Συνέλευση Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου στις 16/10

admin