12/08/2026
Σαμιακά

Έρχεται ο 5ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων στη Σάμο

9-scaled-864x400_c (1)

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 5ου Σαμιακού Μαθητικού Διαγωνισμού Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαΐου 2025.    

Λεπτομέρειες Διοργάνωσης

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου «Μέλισσος». Συνεργάζονται ο Εθνικός Μετρ Νίκος Μενδρινός, πρωταθλητής στο καλλιτεχνικό σκάκι, η σκακιστική λέσχη Jose Raul Capablanca του ΓΕΛ Καρλοβάσου και η σκακιστική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.    

Ημερομηνία και Τόπος Διεξαγωγής

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Μαΐου 2025, στις 11:00 π.μ., στις αίθουσες διδασκαλίας του ΓΕΛ Καρλοβάσου.    

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της Σάμου.    

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση nikosrokopanos@gmail.com ή τηλεφωνικά στον αριθμό 6934685843, μέχρι και το Σάββατο 10 Μαΐου 2025. Η τελική επιβεβαίωση των συμμετοχών, καθώς και τυχόν νέες συμμετοχές, θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στον χώρο του διαγωνισμού, την Κυριακή 11 Μαΐου 2025, από τις 10:45 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.    

Περιγραφή του Διαγωνισμού

Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα παρασχεθούν μια σκακιέρα με πιόνια, 14 ασκήσεις τυπωμένες σε διαγράμματα και ένα απαντητικό φύλλο. Οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να τοποθετούν τις θέσεις των διαγραμμάτων στη σκακιέρα και να μετακινούν τα κομμάτια για να βρουν τη λύση, ενώ θα πρέπει να καταγράφουν τις απαντήσεις τους στο απαντητικό φύλλο. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 2 ώρες. Με τη λήξη, τα απαντητικά φύλλα θα συγκεντρωθούν και θα βαθμολογηθούν από τους διοργανωτές.    

Βραβεύσεις

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στα σχολεία τους. Θα απονεμηθεί έπαθλο στον μαθητή ή τη μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία, ενώ μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης.

Ο διαγωνισμός αυτός εντάσσεται στο Καλλιτεχνικό Σκάκι και πραγματοποιήθηκε στην Σάμο για πρώτη φορά στο νησί μας (στα πλαίσια σχολικών προγραμμάτων) το 2015.Έρχεται ο 5ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων στη Σάμο
Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, τα θέματα επιμελήθηκε ο Εθνικός Μετρ και πρωταθλητής στο Καλλιτεχνικό Σκάκι Νίκος Μενδρινός.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ιατρική Απόβαση 2026»: φοιτητές Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Στα 2,7 εκατ. ευρώ η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος Σάμου

Tροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: Στο νοσοκομείο τέσσερις ενήλικες και ένα πεντάχρονο παιδί

Σάμος: Ζευγάρι ξεκινά έρανο για να καθαρίσει την παραμελημένη παραλία Ασπροχόρτι

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Παλλαϊκό πανσαμιακό συλλαλητήριο στις 4 Σεπτέμβρη

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: «Καταστρεφόμαστε από τα αγριογούρουνα, κάντε κάτι τώρα»