01/05/2026
Σαμιακά

Ενωμένοι οι αγρότες του Ανατολικού Αιγαίου, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Συνέχιση των κινητοποιήσεων και κοινή γραμμή δράσης δηλώνουν οι αγρότες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Αγροτικοί σύλλογοι από Λήμνο, Λέσβο, Σάμο, Κω και Ρόδο συντάσσονται με το πλαίσιο αιτημάτων και τις αποφάσεις της Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένουν ενωμένοι και αποφασισμένοι στον αγώνα για την επιβίωσή τους.

Στο κοινό τους κείμενο, οι αγρότες των νησιών υπογραμμίζουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξουν απαντήσεις και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους από την κυβέρνηση. Τονίζουν ότι η πίεση θα παραμείνει, καθώς τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στα νησιά συσσωρεύονται και δυσκολεύουν την καθημερινή παραγωγική δραστηριότητα.

Παράλληλα, δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για επιλογές που πλήττουν άμεσα το εισόδημα και τη βιωσιμότητα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Οι αγροτικοί σύλλογοι σημειώνουν ότι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, χαιρετίζουν τη σύσκεψη της ΠΕΜ που πραγματοποιείται αύριο στην Καρδίτσα και αναμένουν τις αποφάσεις της, οι οποίες θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Το κοινό πλαίσιο υπογράφουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λήμνου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ρόδου και ο Αγροτικός Σύλλογος Κω.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αρχιπέλαγος: Σταχτοδέλφινο ανάμεσα σε Χίο και Ικαρία

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: «Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς, εφημερίες που δεν βγαίνουν»

Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου την 1η Μαΐου

«Επικίνδυνες και παράνομες» οι συνθήκες στο Νοσοκομείο Σάμου , λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Γιατρός από το «Αττικόν» κατέρρευσε μετά από 5ήμερη εφημερία στο Νοσοκομείο Σάμου

Λιμνιώνας Μαραθοκάμπου: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μετά από ολονύχτια μάχη με τους ανέμους