22/08/2026
Περιφερειακά

1,18 εκατ. ευρώ για οδικές παρεμβάσεις στη Σάμο

fOTOGRFIA KONSTANTINOU MOYTZOYRI

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρά σε σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Σάμου, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση οδικού δικτύου νήσου Σάμου» από τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.186.000 ευρώ και αφορά εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες σε βασικούς επαρχιακούς άξονες του νησιού.

Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν τμήματα δρόμων με αυξημένη κυκλοφορία και φθορές, όπως: Χώρα – Πύργος (σε τρία σημεία), διασταύρωση Πλατάνου – Άγιοι Θεόδωροι, Άγιοι Θεόδωροι – Μαραθόκαμπος και Άγιοι Θεόδωροι – Καρλόβασι. Εργασίες προβλέπονται επίσης στην είσοδο Καλλιθέας, προς Μαυρατζαίους, Κοσμαδαίους, Πλάτανο, καθώς και στα τμήματα Σάμος – Πυθαγόρειο (κόμβος Πρωτέα) και Πυθαγόρειο – Αεροδρόμιο (από τα φανάρια έως τον κόμβο Αεροδρομίου).

Πρόκειται για έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων, αλλά και στην υποστήριξη του τουριστικού και παραγωγικού ιστού της Σάμου.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Την Παρασκευή ξεκινά ο 3ος ψεκασμός δακοκτονίας σε επτά περιοχές

Τελευταίο αντίο αύριο στον Δημήτρη Καρύδη, μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου σε ένδειξη πένθους για τον Δήμαρχο Φούρνων Δημήτρη Καρύδη

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»