15/07/2026
Σαμιακά

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

1

Μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Ικαρία και Σάμο, με τη συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, επαγγελματιών και νέων που αντιδρούν στο σχέδιο συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ. Το μήνυμα ήταν σαφές: «Κανένα κατάστημα να μη κλείσει, καμία απόλυση εργαζομένου».

Στην Ικαρία έγιναν δύο συγκεντρώσεις, έξω από τα καταστήματα ΕΛΤΑ Αγίου Κηρύκου και Χριστού Ραχών, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Στην απεργία συμμετείχαν και οι φαρμακοποιοί του νησιού, κρατώντας τα φαρμακεία κλειστά. Ο δήμαρχος Ικαρίας Φανούρης Καρούτσος και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων εξέφρασαν τη στήριξή τους στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ, επισημαίνοντας ότι η ταχυδρομική εξυπηρέτηση είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των νησιών.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρέμβαση της υπερήλικης κατοίκου των Ραχών Μαρίκας Μουλά, που είπε: «Οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε όλοι ίδια δικαιώματα – ελάτε στη θέση μας, εμάς των ηλικιωμένων».Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Στη Σάμο, τα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Βαθύ, Καρλόβασι και Πυθαγόρειο παρέμειναν κλειστά, με όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΛΤΑ, Μίλτος Βουδιώτης, προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Σάμου, Αντώνης Δράκος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων. Ο Νικόλας Σίμος από το Εργατικό Κέντρο τόνισε ότι «το κλείσιμο των ΕΛΤΑ είναι άλλο ένα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών».

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να διασφαλιστεί η λειτουργία όλων των ταχυδρομείων και η παροχή καθολικών, προσιτών και ποιοτικών υπηρεσιών σε κάθε γωνιά των νησιών.

 

 

 

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Σάμο και Ικαρία

«Παρακάλεσα να γίνει λίγες μέρες μετά»: Η πικρία του πατέρα της 15χρονης Άννας Μαρίας για τον χορό στο Παλαιό Καρλόβασι

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για πρώτη φορά στην παγκόσμια κατάταξη QS

Νοσοκομείο Σάμου: Δέκα επιπλέον εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας

Το Μπλε γίνεται THÉA Greek Tapas Bar: Η θέα μένει, η ιστορία συνεχίζεται

Πρωτιά για το αεροδρόμιο Σάμου: Μεγαλύτερη αύξηση επιβατών από τα 14 αεροδρόμια της Fraport στο πρώτο εξάμηνο