18.9 C
Σάμος
13/10/2025
Σαμιακά

Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολή μας

Με λαμπρότητα και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τα Χριστούγεννα, στα ακριτικά νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, με επίκεντρο τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Σάμο.

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Σάμου, η Φιλαρμονική του Στρατού καθώς και πολλά παιδιά, νέοι και νέες, έψαλαν τα παραδοσιακά Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, υπό τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου και με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, ανεγνώσθη η «Πατριαρχική Απόδειξις επί τοις Χριστουγέννοις 2024» του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τελέστηκε ο Όρθρος και ακολούθησε η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Στη διάρκεια της Λειτουργίας, ανεγνώσθη η Ποιμαντορική Εγκύκλιος σχετικά με τη σημασία της εορτής.

Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Επισκοπείου Καρλοβάσου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε, και εκφώνησε θείο λόγο. Μετά τη λειτουργία, τα Μεγαλυνάρια των Χριστουγέννων από την τοπική παράδοση έδωσαν ζωντάνια στην ατμόσφαιρα του εκκλησιάσματος. Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβάσου «Ευγηρίας Πρόνοια», προσφέροντας ευλογίες και παρευρισκόμενος σε Χριστουγεννιάτικο γεύμα με τους φιλοξενούμενους.

Related posts

Νέο Προεδρείο στην Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Σάμου – Επίτιμος Πρόεδρος ο Αλ. Χρήστου

admin

Αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos λόγω απεργίας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

admin

Πανεργατική απεργία στις 14 Οκτωβρίου ενάντια στο 13ωρο

admin

Με 1566, MyHealth και finddoctors: Το Νοσοκομείο Σάμου εντάσσεται στο Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ραντεβού

admin

Ευάγγελος Μαρνέζος: Η Σάμος ταξιδεύει στο Λονδίνο με νέους τουριστικούς χάρτες

admin

Χειροπέδες σε δύο μέλη κυκλώματος διακίνησης – Έφερναν μετανάστες στο Ποτάμι Καρλοβάσου

admin

Πιστοποίηση από τα Special Olympics στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin

Γιατί δεν μονιμοποιούν τους εποχικούς πυροσβέστες; – Η απάντηση του Κοτρίδη

admin

Πάνω από 100 χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία στο τουριστικό λιμάνι της Σάμου

admin