24/08/2026
Σαμιακά

Καστανιά Σάμου: 83 χρόνια μνήμης, εκδήλωση την Κυριακή 30 Αυγούστου

kastania (1)

Ογδόντα τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τις εκτελέσεις πατριωτών και μελών του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ από τις ιταλικές δυνάμεις κατοχής στη Δυτική Σάμο, τον Αύγουστο του 1943. Η μνήμη των θυμάτων θα τιμηθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου, στην Καστανιά, με εκδήλωση που διοργανώνουν το Παράρτημα Σάμου της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο μνημείο των εκτελεσμένων της Καστανιάς, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα στους κατοίκους και ιδιαίτερα στη νεολαία του νησιού να δώσουν το «παρών».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 6:30 μμ: Συγκέντρωση στο μνημείο της Καστανιάς
  • Ομιλία εκ μέρους του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
  • Χαιρετισμό της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης
  • Κατάθεση στεφάνων
  • Προσκλητήριο νεκρών

Στην ανακοίνωσή τους, οι δύο φορείς αναφέρουν ότι αγωνίζονται για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε αποστολές εκτός συνόρων στο πλαίσιο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, καθώς και για το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων, οι οποίες, όπως σημειώνουν, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο και πιθανό στόχο αντιποίνων.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Έφτασαν στη Σάμο οι 200 μετανάστες από την Κρήτη

Σάμος: Εμμένει στο ψήφισμα Ιουνίου για τις μεταφορές μεταναστών – Συνάντηση με τον Υπουργό μέσα στην εβδομάδα

Ηράκλειο-Σάμος με το EXPRESS JET για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο

Σάμος: Αεροδιακομιδή 17χρονου στην Αθήνα μετά από τροχαίο στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Ξανά «σκηνικό Ιουνίου» στη Σάμο: Μετανάστες από την Κρήτη φτάνουν την Κυριακή στο Μαλαγάρι

Η επετειακή Aegean Regatta φτάνει στη Σάμο με 70 σκάφη και αγώνα παραδοσιακών σκαφών