12/08/2026
Περιφερειακά

Κτηνοτροφία: «Νέα Δυναμική» ζητά εξηγήσεις για τη μη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

NEA DINAMIKI

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δυναμική», κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ζητώντας εξηγήσεις για τη μη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης με αποκλειστικό θέμα την κρίση στην κτηνοτροφία.

Το αίτημα για την ειδική συνεδρίαση είχε κατατεθεί στις 20 Απριλίου, με πρόταση να κληθούν εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Τυροκόμων, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και εξειδικευμένοι κτηνίατροι. Στο αίτημα είχαν συνταχθεί και οι δύο άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καλύπτοντας έτσι κατά δήλωση του κ. Βαλσαμίδη περισσότερο από το 1/3 των μελών του Συμβουλίου.

Αντί της ειδικής συνεδρίασης, στην τακτική συνεδρίαση της 14ης Μαΐου έχει προβλεφθεί μόνο ενημέρωση για την πορεία της νόσου από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα. Ο κ. Βαλσαμίδης χαρακτηρίζει αυτή την εξέλιξη «μεγάλη έκπληξη», αφού πρόκειται κατά τη γνώμη του για ζήτημα που απασχολεί τη Λέσβο και ολόκληρη την περιφέρεια.

Με την επιστολή του ζητά από τον πρόεδρο γραπτή απάντηση για τους λόγους που δεν προγραμματίστηκε η ειδική συνεδρίαση.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος