11/05/2026
Δήμος

Η Σάμος στο βρετανικό Food and Travel Magazine: ταξίδι εξοικείωσης με τον ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι εξοικείωσης στη Σάμο της ταξιδιωτικής συγγραφέα Rosemary Anne Barron και της φωτογράφου Nassima Alice Jean Rothacker, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας εκ μέρους του Διεθνούς αναγνωρισμένου περιοδικού  Food and Travel Magazine που εστιάζει στα ταξίδια και στην γαστρονομία.

Η σημαντική αυτή δράση για τη διεθνή προβολή της Σάμου προέκυψε ύστερα από στοχευμένες επαφές και ενέργειες του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Βαγγέλη Μαρνέζου με τη Ελένη Σκαρβέλη, Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market London 2025.

Στόχος της φιλοξενίας ήταν η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σάμου, καθώς και των αυθεντικών εμπειριών που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες του. Μέσα από το συγκεκριμένο ταξίδι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομική ταυτότητα της Σάμου, αναδεικνύοντας παράλληλα ότι το νησί μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλές μορφές τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά ευθύνες για το δυστύχημα στο Ηραίον

Δυτική Σάμος: Το πρόγραμμα εορτασμού για την Ύψωση της Σημαίας της Σαμιακής Επανάστασης

Έξι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑ.Σ.Α. ζητούν απαντήσεις για τα σεισμόπληκτα κτήρια στη Σάμο

Παπαγεωργίου: «Δύο θέσεις στάθμευσης μόνο για κάθε επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων » και προειδοποίηση για πρόστιμα

Ανάδειξη αναδόχων για το υπολειπόμενο τμήμα του καταθλιπτικού αγωγού και για τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού στον Κότσικα

Ηραίον Σάμου: Εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο