Στη Σάμο πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους». Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο νησί διενεργήθηκαν 413 έλεγχοι και βεβαιώθηκε μία παράβαση σε οδηγό.
Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Συνολικά σε Σάμο, Λέσβο και Χίο πραγματοποιήθηκαν 1.638 τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση κράνους σε οδηγούς και συνεπιβάτες δικύκλων, τρίκυκλων, οχημάτων ATV, καθώς και Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Αναλυτικά, στη Λέσβο πραγματοποιήθηκαν 551 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις σε οδηγούς, ενώ στη Χίο διενεργήθηκαν 674 έλεγχοι με πέντε παραβάσεις σε συνεπιβάτες.
Όπως επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία, με τη θέσπιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025) δίνεται σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
