14/09/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Έλεγχοι για το κράνος στο Βόρειο Αιγαίο: 633 στη Σάμο, μόλις 3 παραβάσεις

ASTYNOMIA NEA

Εντατικούς ελέγχους για τη χρήση κράνους πραγματοποίησε η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους». Συνολικά διενεργήθηκαν 1.913 τροχονομικοί έλεγχοι σε δίκυκλα, τρίκυκλα, «γουρούνες» και ηλεκτρικά πατίνια, με 30 βεβαιωμένες παραβάσεις.

Στη Σάμο η εικόνα ήταν η καλύτερη από τα τρία νησιά: σε 633 ελέγχους βεβαιώθηκαν μόλις 3 παραβάσεις, όλες σε οδηγούς. Στη Λέσβο έγιναν 534 έλεγχοι με 11 παραβάσεις οδηγών και 5 συνεπιβατών, ενώ στη Χίο 746 έλεγχοι με 9 παραβάσεις οδηγών και 2 συνεπιβατών.

Από το σύνολο των παραβάσεων, οι 20 αφορούσαν οδηγούς δικύκλων, οι 3 οδηγούς ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων και οι 7 συνεπιβάτες.

Οι έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), με τον οποίο αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για τη μη χρήση κράνους. Όπως τονίζει η αστυνομία, «το κράνος είναι θέμα ζωής».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά στις 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ικαρίας και Σάμου

Σάμος: Διακινητής προσπάθησε να διαφύγει στην Τουρκία, το σκάφος του προσάραξε στη Μούρτια

Σύλληψη αλλοδαπού στο Βαθύ με Ευρωπαϊκό Ένταλμα για αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας

Καρλόβασι: Προκάλεσε φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σάμος: 897 έλεγχοι και 6 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην εβδομαδιαία εκστρατεία της Τροχαίας

Χώρα Σάμου: Πλαστά χαρτονομίσματα σε έλεγχο της ΟΠΚΕ