08/09/2026
Σαμιακά

Ηράκλειο-Σάμος με το EXPRESS JET για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο

Screenshot_121

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής η νέα μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Κρήτη προς τη Σάμο. Το EXPRESS JET αναχώρησε από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 08:46 και έχει πλέον δηλωμένο προορισμό τη Σάμο, με την άφιξή του στο Μαλαγάρι να υπολογίζεται γύρω στις 15:15.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος AIS, το πλοίο κινείται στο Αιγαίο με ταχύτητα περίπου 30,8 κόμβων.

Στη Σάμο αναμένεται να αποβιβαστούν περίπου 200 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Ζερβού. Το EXPRESS JET αναμένεται κατόπιν να συνεχίσει προς τη Λέσβο, όπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να μεταφερθούν ακόμη 217 άτομα.

Η σημερινή επιχείρηση εντάσσεται στις οργανωμένες μετακινήσεις που πραγματοποιούνται από την Κρήτη προς δομές του συστήματος υποδοχής. Πρόκειται για ακόμη μία μεταφορά προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μετά τις αντίστοιχες κινήσεις που είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα και είχαν προκαλέσει αντιδράσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το EXPRESS JET φέρει κυπριακή σημαία και έχει αριθμό IMO 9204324. Η πορεία του παρακολουθείται μέσω AIS, ενώ τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι το ταξίδι εξελίσσεται κανονικά προς τη Σάμο.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου: Επίσκεψη ορθοπαιδικού Εμ. Κιάσσου

Χαμός στο Facebook για το Bayraktar που πέταξε βόρεια της Σάμου και της Ικαρίας

Τροχαίο στο Κοκκάρι Σάμου: Δύο τραυματίες σε σύγκρουση ΙΧ με ταξί

Σάμος: Θετική εισήγηση Γ.Καμπούρη για ονοματοδοσία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη μνήμη του γιατρού Νίκου Κακλαμάνη

Πανσαμιακό, Παλλαϊκό συλλαλητήριο: ακρίβεια, δημόσια Υγεία και Παιδεία στο επίκεντρο

Aegean: Αεροσκάφος επέστρεψε στην Αθήνα μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης στη Σάμο