Σημαντική επίσκεψη πραγματοποίησε η ομάδα εθελοντών της AXION HELLAS στους Φούρνους Κορσεών την Κυριακή 9 Μαρτίου 2025, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την 18η αποστολή της. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και η προετοιμασία για την διήμερη αποστολή της AXION HELLAS που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαΐου 2025.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ομάδα της AXION HELLAS συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, γιατρούς, συλλόγους και κατοίκους του νησιού. Συγκεκριμένα, η ομάδα έγινε δεκτή στο λιμάνι από προσωπικό του Δήμου Φούρνων Κορσεών, τους Αντιδημάρχους Μαριγούλα Κοτταρά, Αμοργιανό Δημήτριο, Νίκο Μελά και δημοτικούς συμβούλους. Στη συνέχεια, η ομάδα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Λυκείου Φούρνων, του Ιατρείου και του Δημοτικού Σχολείου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνάντηση στο Δημαρχείο, όπου η ομάδα της AXION HELLAS παρουσίασε το έργο της και αντάλλαξε απόψεις με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους, ενόψει της αποστολής του Μαΐου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η συμμετοχή στην αποστολή του Νικόλαου Ντε Γκρες, του δεύτερου γιου του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Πολλοί κάτοικοι του νησιού εξέφρασαν την επιθυμία να φωτογραφηθούν μαζί του και να συνομιλήσουν.
Η αποστολή της AXION HELLAS στους Φούρνους Κορσεών τον Μάιο θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων, όπως ιατρικές εξετάσεις, σεμινάρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και ομιλίες.