13/06/2026
Αστυνομικά - ΛιμενικάΙκαριακά

Μηχανική βλάβη σε σκάφος με 15 επιβάτες έξω από τον Μαγγανίτη Ικαρίας – επέστρεψε στο λιμάνι με τη βοήθεια αλιευτικού

Μηχανική βλάβη σε επιβατηγό σκάφος με 15 επιβάτες και 2 μέλη πληρώματος σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον Μαγγανίτη Ικαρίας. Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καρκινάγρι προς Μαγγανίτη και Άγιο Κήρυκο.

Η Λιμενική Αρχή Αγίου Κηρύκου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και έστειλε αμέσως περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Στο σημείο έφτασε επίσης το αλιευτικό «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ», που συνέδραμε στον ελλιμενισμό του σκάφους.

Το Ε/Γ–Δ/Ρ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαγγανίτη με τη βοήθεια του «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ» και υπό τη συνοδεία του περιπολικού. Ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Κηρύκου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλους του πλοίου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον αρμόδιο οργανισμό.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χειροπέδες σε δύο επιχειρηματίες στο Πυθαγόρειο Σάμου για διατάραξη κοινής ησυχίας

Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για κακομεταχείριση πέντε σκύλων στη Σάμο

Σύλληψη στην Ικαρία για κακομεταχείριση αγελάδας

Συνελήφθησαν στο Καρλόβασι λίγο πριν φύγουν με το πλοίο – είχαν κλέψει 4.800 ευρώ και κοσμήματα από σπίτι στο Βαθύ

Σύλληψη 25χρονου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 21χρονης στην παραλία Γάγκου

2.223 έλεγχοι για κράνος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο – 20 παραβάσεις στη Σάμο