01/09/2026
Πολιτικά

Παράταση για τις ιαματικές πηγές ζητούν ο Δήμος Δυτικής Σάμου και ο Δήμος Ικαρίας

ikaria-hot_springs-lefkada001

Παράταση τριών μηνών για την υποβολή οικονομοτεχνικής μελέτης που αφορά τη λειτουργία των ιαματικών πηγών ζητούν ο Δήμος Δυτικής Σάμου και ο Δήμος Ικαρίας από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η προθεσμία, που ορίζεται από τον νόμο 4875/2021, λήγει στις 22 Ιουνίου 2026 και αφορά τις πηγές στο Ποτάμι Καρλοβάσου και στην Ικαρία. Χωρίς την παράταση, η λειτουργία τους τίθεται σε κίνδυνο με άμεσες και στον τουρισμό.

Ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης επικοινώνησε με την Υπουργό Τουρισμού και Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία δεσμεύτηκε να ρυθμίσει το θέμα μέσω ερανιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Φωτ. www.visitikaria.gr
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Οργανωμένη αποχώρηση 223 ατόμων από τη Σάμο

Στεφανάδης προς Πλεύρη για τους 205 παράνομους μετανάστες: «Η Σάμος δεν μπορεί να είναι εύκολη λύση»

Ερώτηση Αυτιά σε Κομισιόν: «Έλεγχος σε αγορές ακινήτων από τρίτες χώρες σε διασυνοριακές περιοχές»

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Ανδρέα Ξανθού για τον θάνατο του Νίκου Κακλαμάνη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακλαμάνης

Λέκκα: Τίμησαν τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ