21.1 C
Σάμος
04/10/2025
Δήμος

Λαϊκή Συσπείρωση: Να μην κλείσει το Περιφερειακό Ιατρείο του Πύργου – Χωρίς γιατρό το ορεινό χωριό

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκφράζει, μέσω της κοινοτικής της συμβούλου, την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία της για την υποστελέχωση και τον κίνδυνο παύσης της λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου στον Πύργο Σάμου. Στην ανακοίνωση τονίζεται η κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς το ορεινό χωριό έχει μείνει χωρίς ιατρό μετά την άκαρπη προκήρυξη της θέσης. Επισημαίνεται η ανάγκη για συνεχή και πλήρη ιατρική κάλυψη, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, και απευθύνεται κάλεσμα στο αρμόδιο υπουργείο και τη 2η ΥΠΕ για την άμεση και μόνιμη στελέχωση του ιατρείου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση.

Να μην κλείσει το Περιφερειακό Ιατρείο του Πύργου Σάμου

Η Λαϊκή Συσπείρωση μέσω της κοινοτικής συμβούλου ζητάει να μην κλείσει και να στελεχωθεί άμεσα το Περιφερειακό ιατρείο του ορεινού χωριού του Πύργου Σάμου. Το χωριό απέμεινε χωρίς γιατρό. Στην τελευταία προκήρυξη δε δήλωσε κανείς γιατρός τη θέση κι έτσι τυπικά κλείνει το ιατρείο.

Βέβαια και πριν το ιατρείο υπολειτουργούσε, αφού οι γιατροί διαχρονικά απασχολούνται και καλύπτουν εφημεριακές ανάγκες στο κέντρο υγείας Καρλοβάσου και στο νοσοκομείο Σάμου.

Οι ανάγκες όμως των χωριανών πρέπει να καλύπτονται 24 ώρες το 24ωρο και όχι λίγες μέρες το μήνα.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπως η θερινή, που εντείνονται οι αγροτικές και εν γένει υπαίθριες εργασίες, άρα και τα ατυχήματα, αλλεργίες, τσιμπήματα κλπ, είναι αδιανόητο να μένει η κεντρική Σάμος χωρίς ιατρείο!

Ενδεικτικά το μήνα Ιούνιο ο γιατρός ήρθε στις 2, στις 4 και στις 11 Ιουνίου για λίγες ώρες ενώ είναι άγνωστο το επόμενο διάστημα ποιος και πότε θα έρθει. Δηλαδή ακόμα κι αυτό το υποτυπώδες μηνιαίο πρόγραμμα για το ποιες (λίγες) μέρες θα έχουμε γιατρό στο χωριό πλέον δεν υπάρχει.

Οποιαδήποτε κάλυψη αν γίνεται θα γίνεται συμπληρωματικά από γιατρούς άλλων περιοχών…

Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των ιατρικών παροχών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Το αρμόδιο υπουργείο και η 2η ΥΠΕ να φροντίσουν τώρα για την κάλυψη του περιφερειακού αγροτικού ιατρείου του χωριού μας με μόνιμη θέση γιατρού με ειδικότητα γενικής ιατρικής, του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και όλων των μονάδων υγείας.

Η δημόσια δωρεάν καθολική και υψηλού επιπέδου υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του καθενός μας!!!!!

Related posts

Σάμος: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες απο απόψε μέχρι αύριο το μεσημέρι

admin

ΑΝΑΣΑ: «Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πρέπει να είναι καθοριστικός παράγοντας στον χωροταξικό σχεδιασμό»

admin

Ποδηλατικός Αγώνας Χρονομέτρησης: Δείτε τους νικητές ανά κατηγορία

admin

Mυτιληνιοί: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών

admin

Δοκιμαστική λειτουργία στον καταθλιπτικό αγωγό του Βιολογικού Σάμου

admin

Καρλόβασι: Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό Στάδιο

admin

Γαμήλιο βοήθημα 6.000€ σε τρεις γυναίκες έως 35 ετών από το κληροδότημα Γερογιαννάκη

admin

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου – 24 Σεπτεμβρίου 2025

admin

Ο Γιάννης Παλαιοκαστρίτης άμισθος ειδικός σύμβουλος χωροταξίας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin