01/05/2026
Ελλάδα

Πρόβλημα στις ραδιοσυχνότητες του FIR Αθηνών με επιπτώσεις στις πτήσεις

Κλειστός παραμένει προσωρινά ο ελληνικός εναέριος χώρος λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος στις ραδιοσυχνότητες του FIR Αθηνών, προκαλώντας καθυστερήσεις και περιορισμούς στις πτήσεις σε όλη τη χώρα. Οι επιπτώσεις αφορούν και τη Σάμο, με ανατροπές στο πρόγραμμα αφίξεων και αναχωρήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κάποιες συχνότητες που εξυπηρετούν τις ανάγκες του FIR Αθηνών αντιμετωπίζουν πρόβλημα, το οποίο διερευνάται σε συνεργασία με αρμόδιους εξωτερικούς φορείς. Για λόγους απόλυτης ασφάλειας, εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων, ενώ έχουν τεθεί περιορισμοί στα ελληνικά αεροδρόμια.

Οι πτήσεις που βρίσκονταν ήδη στον αέρα συνεχίζουν να προσγειώνονται με ειδικές, χειροκίνητες διαδικασίες, ενώ νέες απογειώσεις και διελεύσεις πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν περιορισμών. Για το πρόβλημα έχει εκδοθεί σχετικό NOTAM και η ΥΠΑ τονίζει ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις μόλις υπάρξει πλήρης εικόνα για την αποκατάσταση της λειτουργίας.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων ανακούφισης για οικογένειες, συνταξιούχους και οφειλέτες

Το Fuel Pass αλλάζει σύστημα: οι αιτήσεις τώρα με τη σειρά ΑΦΜ

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ενόψει Πάσχα

Μαρινέλλα: Πέθανε η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού

Ξημερώματα Κυριακής αλλάζει η ώρα

Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου