05/05/2026
Σαμιακά

Η περιπέτεια του Ανδρέα και του Τίγρη – πού βρίσκονται τα αγαπημένα σκυλάκια της πόλης μας

Σας έλειψαν; Αναρωτιέστε πού βρίσκονται;
Ο Χένρι (ή Ανδρέας, όπως τον φωνάζουν πολλοί) και ο Τίγρης, τα δύο αδέσποτα που έγιναν μασκότ της πόλης της Σάμου, βρίσκονται αυτό το διάστημα εκτός… πιάτσας. Μετά το τροχαίο που είχε ο Χένρι στις αρχές Ιουλίου, και με εντολή κτηνιάτρου, τα σκυλάκια φιλοξενούνται προσωρινά σε σπίτι εθελοντή του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου.

Εκεί δέχονται καθημερινά τη φροντίδα που χρειάζονται: φαρμακευτική αγωγή, ειδική διατροφή, αλλά και πολλή αγάπη. Πρόσφατα μάλιστα έκαναν και το μπανάκι τους, και όπως λένε οι άνθρωποι που τα φροντίζουν, «έγιναν κούκλοι».

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι απλή. Η ηλικία τους, σε συνδυασμό με το αυξημένο βάρος, έχει επιβαρύνει τα αρθριτικά τους. Ο Τίγρης υποφέρει συχνά από πόνους, φτάνοντας να περπατάει με κλάμα, ενώ και τα δύο χρειάζονται μηνιαίες ενέσιμες θεραπείες και ειδική διατροφή, που συνεπάγονται σημαντικό κόστος.

Το σωματείο αναμένει τις τελικές οδηγίες από τους κτηνιάτρους, καθώς και αναλυτική ενημέρωση για τις θεραπείες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Σύντομα θα υπάρξει και αναλυτική ενημέρωση για το κόστος, ώστε να οργανωθεί η αναγκαία στήριξη.

Μέχρι τότε, οι φίλοι τους μπορούν να είναι ήσυχοι πως βρίσκονται σε καλά χέρια. Και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα τους δούμε ξανά να περιφέρονται στους δρόμους της πόλης, στην πιάτσα των ταξί, και να ανταμώνουν τους αγαπημένους τους φίλους – ταξιτζήδες και όλους εσάς που ρωτάτε καθημερινά γι’ αυτούς.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Το Blue Star Myconos θα δέσει στη Μυτιλήνη- ακυρώνεται το δρομολόγιο της Δευτέρας για Βαθύ

Νωρίτερα φέτος οι μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – εντοπίστηκαν και στα νερά της Σάμου

Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στη Χώρα Σάμου στις 9 και 10 Μαΐου

Σάμος: Έφτασαν οι πρώτοι 150 Βρετανοί τουρίστες της Jet2 μετά από 8 χρόνια προσπαθειών

Τροποποιείται το δρομολόγιο του Blue Star Myconos από Θεσσαλονίκη λόγω κακοκαιρίας

Πορεία, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες και συναυλία οι εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Σάμο