15/10/2026
Σαμιακά

Σάμος: Στον ΑΝΤ1 η μητέρα του πεντάχρονου που παραμένει χωρίς σχολικό νοσηλευτή

samos24-mitera-nipiagogeio-ant1

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου η μητέρα του πεντάχρονου μαθητή από τη Σάμο, ο οποίος πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και παραμένει χωρίς σχολικό νοσηλευτή. Η μητέρα μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, ενώ από το Υπουργείο Παιδείας έχει δοθεί η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Άκη Παυλόπουλο, περιέγραψε την καθημερινότητα της οικογένειας και την αγωνία της για την ασφάλεια του παιδιού κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο νηπιαγωγείο.

Όπως είχε αναδείξει το Samos24.gr στις 13 Οκτωβρίου, η μητέρα αναγκάζεται να περιμένει καθημερινά έξω από το σχολείο, παρακολουθώντας μέσω του κινητού της τηλεφώνου τις τιμές σακχάρου του γιου της, ώστε να μπορεί να παρέμβει εφόσον χρειαστεί.

Παρότι, σύμφωνα με την ίδια, το σχετικό αίτημα έχει εγκριθεί, η θέση παραμένει ακάλυπτη για δεύτερη σχολική χρονιά. Μάλιστα, το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δεν περιλαμβανόταν στην ειδική πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε στις 9 Οκτωβρίου για την κάλυψη κενών θέσεων.

Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας έχει δοθεί η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει λύση στο ζήτημα. Πλέον, αναμένεται να φανεί πότε αυτή θα γίνει πράξη, ώστε ο πεντάχρονος να έχει την απαραίτητη υποστήριξη και να παρακολουθεί με ασφάλεια το σχολικό του πρόγραμμα.

Σάμος: Μητέρα περιμένει καθημερινά πέντε ώρες έξω από το νηπιαγωγείο για τον διαβητικό γιο της

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ο Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αλλάζει τις ώρες του Blue Star Myconos

273 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη Σάμο από την Κρήτη με το «Express Jet»

Σάμος: Πρακτικό εργαστήριο για την άνοια και τη φροντίδα

Το αεροδρόμιο της Σάμου ξεπέρασε τους 488.000 επιβάτες στο εννεάμηνο

Red Code για Σάμο και Ικαρία: Υψηλός κίνδυνος για πλημμύρες και θυελλώδεις ανέμους

Σάμος: Μητέρα περιμένει καθημερινά πέντε ώρες έξω από το νηπιαγωγείο για τον διαβητικό γιο της