28/10/2026
Σαμιακά

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Αστυνομικό όχημα στο Βαθύ της Σάμου

Τρεις άνδρες ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε υπόθεση διαδικτυακής απάτης σε βάρος κατοίκου της Σάμου, ο οποίος έχασε συνολικά 3.967 ευρώ. Οι δράστες τον έπεισαν ότι μπορούσε να αποκομίσει κέρδος παρακολουθώντας βίντεο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άγνωστα άτομα επικοινώνησαν με τον άνδρα μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και του παρουσίασαν τη συγκεκριμένη διαδικασία ως ευκαιρία εύκολου κέρδους.

Ο παθών πείστηκε να μεταφέρει τμηματικά το ποσό των 3.967 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απάτη.

Εθνικό Πρόγραμμα Προλαμβάνω

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σάμου οδήγησε στην ταυτοποίηση ενός 27χρονου και ενός 22χρονου ημεδαπού, καθώς και ενός 37χρονου αλλοδαπού.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, μέρος των χρημάτων είχε μεταφερθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στους τρεις ταυτοποιηθέντες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Η υπόθεση είχε διαπραχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανσή της συνεχίζεται από την αρμόδια υπηρεσία της Σάμου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: Έκπτωση στο αγροτικό πετρέλαιο από 1η Νοεμβρίου

Σάμος: Στα όριά τους οι συνοριακοί φύλακες -Κίνδυνοι υγείας, υποστελέχωση και 6 χρόνια αβεβαιότητας

Σαντορίνη: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βάζει το λεοντόψαρο στο πιάτο και κατακτά ρεκόρ Guinness

Απεργία στις 30 Οκτωβρίου: Πώς αλλάζει το δρομολόγιο του «Blue Star Myconos» για τη Σάμο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των παιδικών χαρών την Πέμπτη

Δεν προσγειώθηκε στη Σάμο λόγω κακοκαιρίας η πτήση της Jet2 από το Ηράκλειο: Ο κυβερνήτης επέλεξε την Κω (βίντεο)