28.9 C
Σάμος
27/07/2025
ΠολιτικάΣαμιακά

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

Περιγραφή εικόνας

Την έγκριση χρηματοδότησης δύο σημαντικών έργων για τη Σάμο, συνολικού ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφάλισαν ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, και ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Στεφανάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα έργα αφορούν:

  • Τη χρηματοδότηση του βιολογικού καθαρισμού της πόλεως Σάμου, με εκτιμώμενο κόστος 3 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Την υλοποίηση έργου σταθερής υδροδότησης της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Σάμου, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Οι σχετικές μελέτες για τα δύο έργα είχαν υποβληθεί στο υπουργείο και ο κ. Βορίδης, μετά από ενημέρωση και από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Δημήτριο Γλυμή, ενέκρινε άμεσα τη χρηματοδότησή τους.

ΝΑΡΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΔΗ ΣΤΟ FACEBOOK:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ

Με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου (Δήμος Ανατολικής Σάμου – Municipality of Eastern Samos) κ. Πάρη Παπαγεωργίου, επισκεφθήκαμε σήμερα τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μάκη Βορίδη (Μάκης Βορίδης).

Τον ενημερώσαμε για τα αιτήματα του Δήμου που έχουν σχέση με το Υπουργείο.

Ειδικότερα για τη χρηματοδότηση του βιολογικού καθαρισμού της πόλεως Σάμου (δαπάνης ύψους περίπου 3.000.000€) και του έργου σταθερής υδροδότησης από τον Δήμο, της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Σάμου (δαπάνης περίπου 700.000€). Οι σχετικές μελέτες για τα δύο αυτά σημαντικά έργα, έχουν υποβληθεί.

Ο κ. Υπουργός άμεσα ενέκρινε τις δαπάνες (αφού ενημερώθηκε και από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Δημήτριο Γλυμή, που ήταν παρών στην επίσκεψη).

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υπουργό για την απόφασή του, αλλά και τον αρμόδιο Γεν. Γραμματέα, για τη θετική του εισήγηση.

Related posts

Βουλευτής X.Στεφανάδης: Ερώτηση στη Βουλή για την αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για ψευδή κατάθεση

admin

Αλλαγή Ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

admin

Σάμος: Τραυματίας σε τροχαίο στη Γάγκου

admin

Μ. Κάρλας: Το τοξικό νέφος των διοξινών

admin

Φύτευση υποβρύχιων κήπων Ποσειδωνίας

admin

Πρόστιμο 14.040€ για την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Σάμου

admin