Με κατάνυξη και ευλάβεια, η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στη Σάμο ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πιστούς για τον εορτασμό της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, στις 23 Μαρτίου 2025. Ένα πλούσιο πρόγραμμα ιερών ακολουθιών έχει καταρτιστεί, προσκαλώντας τους πιστούς να συμμετάσχουν σε αυτή την πνευματική εμπειρία.

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2025, στις 18:00, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025, από τις 7:00 έως τις 10:30, θα πραγματοποιηθούν ο Πανηγυρικός Όρθρος, η Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Ευσεβίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18:00, θα ψαλεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.
Οι ιερές ακολουθίες θα λάβουν χώρα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος, μετόχι της Ιεράς Μονής, κοντά στους Μαυρατζαίους