14/08/2026
Σαμιακά

Ξεκινούν στη Σάμο τα Σχολεία Κόμβοι Υγείας με δράσεις για παιδιά και γονείς

paidiki paxisarkia

Ξεκινούν στη Σάμο οι δράσεις των Σχολείων Κόμβων Υγείας στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας για την παιδική παχυσαρκία. Το πρόγραμμα «Τροφή για Δράση» φέρνει δωρεάν παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευεξίας για παιδιά, γονείς και φροντιστές από την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου 2026.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τη UNICEF και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μέσω του Τμήματος Τροφίμων και Διατροφής. Συμμετέχουν επίσης η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών για τους Νομούς Χίου και Σάμου και ο Τακτικός Επόπτης Ποιότητας Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Τα Σχολεία Κόμβοι Υγείας αποτελούν μια καινοτόμο πρωτοβουλία που μετατρέπει το σχολικό περιβάλλον σε χώρο ευεξίας, δημιουργικότητας και συμμετοχής για όλη την οικογένεια. Οι δράσεις είναι δωρεάν και απευθύνονται όχι μόνο σε μαθητές αλλά και σε γονείς, φροντιστές και μέλη της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.

Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, από τις 14:00 έως τις 15:00, στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου. Θέμα της ομιλίας είναι «Το πιάτο-πρωταθλητής: Σωστές μερίδες, περισσότερη ενέργεια», με ομιλήτρια τη διατροφολόγο-διαιτολόγο Φωτεινή Καρμανιώλου.

Η είσοδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής.

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp … g/viewform)

Ξεκινούν στη Σάμο τα Σχολεία Κόμβοι Υγείας με δράσεις για παιδιά και γονείς
Ξεκινούν στη Σάμο τα Σχολεία Κόμβοι Υγείας με δράσεις για παιδιά και γονείς
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αύξηση 10,9% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Σάμου τον Ιούλιο

Ψήφισμα του Νοσοκομείου Σάμου για την απώλεια του Νίκου Κακλαμάνη

Σάμος: Επείγουσα αεροδιακομιδή 13χρονου στην Αθήνα με συμπτώματα νόσου των δυτών

Ο πρώην Διοικητής ΓΝ Σάμου Λάζαρος Θεόφιλος προτείνει να ονομαστεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σε «Νίκος Κακλαμάνης»

«Ήξερες να ακούσεις, να απαντήσεις, να συμβουλέψεις»: Ο διευθυντής της ΜΕΘ Γ.Ν. Σάμου Φάμπιο Τζιαρντίνα αποχαιρετά τον Νίκο Κακλαμάνη 

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακλαμάνης