14/09/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Σάμος: Δύο συλλήψεις για ηχορύπανση μέσα σε 48 ώρες στο Πυθαγόρειο

534825386_10239461229491503_1509727075900130940_n

Δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Πυθαγόρειο Σάμου συνελήφθησαν μέσα σε δύο ημέρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, για παραβάσεις με τη λειτουργία των καταστημάτων τους. Και στις δύο περιπτώσεις, η σύλληψη έγινε αφού μέτρηση διαπίστωσε ότι η ένταση της μουσικής στο κατάστημα ξεπερνούσε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, διαταράσσοντας την ησυχία.

Η πρώτη σύλληψη έγινε  to Σάββατο 22 Αυγούστου, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν αλλοδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην περιοχή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα λειτουργούσαν μουσικά όργανα με ένταση που, σύμφωνα με σχετική μέτρηση, υπερέβαινε το επιτρεπόμενο όριο.

Η δεύτερη σύλληψη πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα, Κυριακή 23 Αυγούστου, με τον ίδιο τρόπο, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου συνέλαβαν ημεδαπό, ιδιοκτήτη άλλου καταστήματος στην περιοχή, για την ίδια κατηγορία. Και σε αυτή την περίπτωση, έλεγχος και σχετική μέτρηση επιβεβαίωσαν ότι η ένταση της μουσικής στο κατάστημα ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο, διαταράσσοντας την ησυχία.

Την προανάκριση και για τις δύο υποθέσεις διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου.

Την ίδια στιγμή, η συχνότητα και η αυστηρότητα των ελέγχων προκαλούν έντονες αντιδράσεις σε επαγγελματίες και κατοίκους του Πυθαγορείου, οι οποίοι βλέπουν την αστυνομία να παρεμβαίνει στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Το κύριο αίτημα των επιχειρηματιών εστιάζει στην ανάγκη για αντικειμενικά κριτήρια, ζητώντας από τις αρχές να λάβουν υπόψη τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της θερινής σεζόν.

Στους κόλπους της τοπικής αγοράς επικρατεί προβληματισμός, καθώς οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι η εξάντληση της αυστηρότητας την περίοδο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα δημιουργεί προσκόμματα στη λειτουργία τους. Υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του νόμου είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από ευελιξία και κατανόηση της τουριστικής πραγματικότητας

Φωτ. Γιώργος Ωρολογάς

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Διακινητής προσπάθησε να διαφύγει στην Τουρκία, το σκάφος του προσάραξε στη Μούρτια

Σύλληψη αλλοδαπού στο Βαθύ με Ευρωπαϊκό Ένταλμα για αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας

Καρλόβασι: Προκάλεσε φθορές σε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σάμος: 897 έλεγχοι και 6 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην εβδομαδιαία εκστρατεία της Τροχαίας

Χώρα Σάμου: Πλαστά χαρτονομίσματα σε έλεγχο της ΟΠΚΕ

Καμία πολυσύχναστη παραλία σε Σάμο και Φούρνους για το 2027, δύο στην Ικαρία