13/10/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Σύλληψη διακινητή μετά από καταδίωξη στο Αγαθονήσι

LIMENIKO

Έναν 46χρονο υπήκοο Ιράκ συνέλαβε το Λιμενικό ως χειριστή ταχύπλοου που μετέφερε 32 αλλοδαπούς και προσάραξε στο Αγαθονήσι μετά από καταδίωξη, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται με ταχύτητα προς τις ανατολικές ακτές του Αγαθονησίου. Ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα και ακολούθησε καταδίωξη.

Ο χειριστής προσάραξε το σκάφος στη βραχώδη περιοχή «Θόλος» Αγαθονησίου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες. Στελέχη του Λιμενικού, με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, εντόπισαν συνολικά 32 αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Οι αλλοδαποί ανέφεραν ότι κατέβαλαν 1.500 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Μετά από χερσαίες έρευνες, τις μεσημβρινές ώρες εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 46χρονος, τον οποίο αναγνώρισαν οι υπόλοιποι ως χειριστή της λέμβου. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα, διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών και απείθεια.

Το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κάνναβη αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ σε ιστιοφόρο στη Χίο

Λιμεναρχείο: Παράταση έως το 2027 για τις άδειες ταχύπλοων

Σύλληψη 61χρονου μετά από τροχαίο στην Αγία Ειρήνη

15 παραβάσεις στη Σάμο για μη χρήση κράνους σε 564 ελέγχους, οι 10 σε συνεπιβάτες

Τέσσερις υπήκοοι Τουρκίας συνελήφθησαν στη Σάμο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Ένωση Αστυνομικών Σάμου: «Οι ανήλικοι μαθητές δεν έμειναν σε κρατητήρια»