30.5 C
Σάμος
05/08/2025
Σαμιακά

Tάση καιρού για το νησί της Σάμου μέχρι τα Χριστούγεννα

Περιγραφή εικόνας

Βροχερά τα φετινά Χριστούγεννα

 

Η τάση του καιρού για την Σάμο μέχρι και τη Δεύτερη Μέρα των Χριστουγέννων έχει ώς εξής.

Κατά περιόδους βροχές με διαστήματα βελτίωσης και πτώση της θερμοκρασίας στους 14 βαθμούς περίπου μέχρι το τέλος της εβδομάδος, οπότε και θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας με καλό καιρό, με μέγιστες τιμές γύρω στους 21 βαθμούς  το επόμενο Σ/Κ. Από τις 20 του μηνός αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και οι πρώτες ενδείξεις για τα Χριστούγεννα δείχνουν πιθανότητα για τοπικές βροχές με θερμοκρασίες γύρω στους  13 βαθμούς.

Ανάλυση εικόνας.

Οι οριζόντιες γραμμές(30 διαφορετικά καιρικά σενάρια) δείχνουν την τάση για θερμοκρασία στα 1550μ υψ. Προσθέτουμε 9 βαθμούς περίπου για να βρούμε την θερμοκρασία στην επιφάνεια. Η κόκκινη γραμμή είναι ο μ.ο των τελευταίων 30 ετων κλιματικων τιμών. Όσο πιο κοντά οι τιμές τόσο πλησιάζει η πραγματική πρόγνωση της θερμοκρασίας.

Οι καμπύλες στο κάτω μέρος δείχνουν την τάση βροχοπτώσεων και όσο πιο πολλές καμπύλες μεγαλύτερες πιθανότητες βροχοπτώσεων. Η λευκή παχιά οριζόντια γραμμή δείχνει τον μ.ο των σεναρίων όσο μεγαλύτερο ύψος έχει τόσο αυξάνονται οι βροχοπτώσεις.

Συνοψίζοντας ως μία πρώτη γεύση τάσης για τον καιρό των Χριστουγέννων στη Σάμο δείχνει βροχερά Χριστούγεννα με θερμοκρασίες γύρω στους 13 βαθμούς μέγιστη.

 

Πηγή: meteoclub.gr

Related posts

Το Νοσοκομείο Σάμου αποκτά φυσίατρο

admin

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σάμου: Κινητοποιήσεις για τα σοβαρά προβλήματα

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου

admin

Ανοικτή Επιστολή του ΕΟΣ Σάμου προς την Πολιτεία: Άμεση παρέμβαση για τις καταστροφές των αμπελώνων από αγριογούρουνα

admin

Σύλληψη 61χρονου Ισλανδού στη μαρίνα Πυθαγορείου για ενδοοικογενειακή βία

admin

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του εκπαιδευτικού απο την Δευτέρα

admin

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο Βαθύ για τη «Λευκή Νύχτα»

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου για «Λευκή Νύχτα»: «Μαύρη» για τους εργαζομένους, «Λευκή» για τους εργοδότες

admin

Ακριβοπληρωμένα συστήματα πρόσβασης για ΑμεΑ στο Βόρειο Αιγαίο μένουν ασυντήρητα

admin