15/09/2026
Σαμιακά

Τα κρασιά της Σάμου στην Κίνα

κρασι

Η Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς πλέον προστατεύονται 6 σημαντικά ελληνικά προϊόντα: η φέτα, το ούζο, οι ελιές Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, ενώ στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα.

Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών που συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν όλους περήφανους.

Με τη συμφωνία αυτή 100 αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. προστατεύονται έναντι απομιμήσεων και έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά τους και το γεγονός ότι προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής.

Έτσι η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη Κινεζική αγορά.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Φούρνοι Κορσεών: Το Σάββατο το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Δημάρχου Δημητρίου Καρύδη

Αεροναυτικές ασκήσεις με πυρά στις 28 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ικαρίας και Σάμου

Νέες εξορμήσεις για υπογραφές υπέρ του Νοσοκομείου Σάμου

Αναμορφώνεται η κεντρική πλατεία στην Καστανιά με ιδιωτική δωρεά

Δραματική υποστελέχωση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου: «Φτάσαμε στο σημείο μηδέν»

Περιστατικό σε πτήση για Σάμο: 63χρονος Ολλανδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία