29/07/2026
Σαμιακά

Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ποτάμι

sotiros karlovasi

Την Κυριακή 24 Αυγούστου, ο Ιερός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ποτάμι Καρλοβασίου θα ανοίξει ξανά τις πύλες του για τους πιστούς, φιλοξενώντας την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά την πρόσφατη παράδοσή του .Τη λειτουργία, που θα τελεστεί από τις 7:00 έως τις 10:30 το πρωί, θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ.κ. Ευσέβιος.

Ο ναός, ένα σπάνιο μεταβυζαντινό κτίσμα που χρονολογείται στον 10ο-11ο αιώνα, αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο της εποχής, καθώς διασώζει τα ίχνη της βυζαντινής τέχνης πριν από την εγκατάλειψη της Σάμου γύρω στο 1470 μ.Χ. Η ιστορική του σημασία είναι ιδιαίτερη, καθώς συνδέεται άμεσα με την προ-ερημώσεως περίοδο του νησιού.

Οι πιστοί καλούνται να παραστούν σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή για την τοπική εκκλησία και να θαυμάσουν το μνημείο που παραδόθηκε ξανά στη λατρεία, μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον όπου είναι χτισμένος ο ναός.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δρομολόγια «Λευκά Όρη»: Πώς συνδέεται η Σάμος με Πειραιά και Δωδεκάνησα

Η Σάμος τιμά τους Σαμίους Αγίους της: Διήμερο εκδηλώσεων 1 και 2 Αυγούστου

Μόλις τέσσερις εισακτέοι στο Μαθηματικό της Σάμου: Έντονος προβληματισμός για το μέλλον του Τμήματος

Σάμος: Ο Ιούλιος της Πυθαγόρειας διατροφής

Ο Σαμιώτης Σταύρος Σπύρου στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Baseball5

Πλήθος κόσμου τίμησε τον Άγιο Παντελεήμονα στο Νοσοκομείο Σάμου